TÜMÜ
Duyuru : 14. Uluslararası Korozyon Sempozyumu
5 Ekim 2016 Çarşamba
Konum : Dede Korkut Külliyesi

Avrupa Korozyon Federasyonu ve Türkiye Korozyon Derneği’nin on dördüncü kez düzenlediği ve Bayburt Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı Uluslararası Korozyon Sempozyumu’nun açılışı Bayburt Üniversitesi Yeni Külliye Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Bayburt Valisi Sayın İsmail Ustaoğlu, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Korozyon Derneği Başkanı Hüseyin Necil Kurtkaya ve Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Gavgalı’nın konuşmalarını yaptığı sempozyuma Bayburt Belediye Başkanı Sayın Mete Memiş, Garnizon Komutanı Jan. Alb. Sayın İbrahim Ayhan VURAL, Bayburt Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Hasan Uğurlu ve Bayburt İl Emniyet Müdürü Sayın İsa Bülent Kaya katıldı. Prof. Dr. A. Fuat Çakır’ın “Korozyon: İnsanlık İçin Stratejik Öneme Sahip Tabii Bir Olay” ve Mr. Abed Sneineh’in “Cathodic Protection Services” adlı sunumlarının yapıldığı açılış oturumu, Prof. Dr. Mustafa Doruk’un başkanlığında gerçekleştirildi. Korozyonun ülkemiz için önemine değinen Prof. Dr. Selçuk Coşkun, korozyonunun önlenmesinin kurumlar için önemli bir maddi kazanç olacağını ve bu kazancın sağlanabilmesi için bu alanda yapılacak çalışmalara Bayburt Üniversitesi olarak her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Sunumların 3 salonda birden yapıldığı sempozyum, korozyon alanında dünyanın önde gelen akademisyenlerinin katılımlarıyla 3 gün boyunca devam etti.

Tekil Ziyaret : 1268
Toplam Ziyaret : 6267