TÜMÜ
Duyuru : Bakü’de Müziğin Dili Dede Korkurt
3 Mart 2017 Cuma
Konum : .

Bayburt Üniversitesi  Dede Korkut Uygulama ve Araştırma Merkezinin öncülüğünde Bakü Devlet Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü birlikteliğiyle Bakü Devlet Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen Korkut Atadan Günümüze Âşıklık Geleneği başlıklı uluslararası sempozyumda Türk devletlerinin ortak kültür mirası olan Dede Korkut, farklı bilim ve sanat dallarının icralarıyla anıldı.

Sempozyumda Dede Korkut’un araştırma konusu edilmesinin yanı sıra farklı ülkelerden gelen sanatçılarla desteklenen ve görsel sunumuyla da bizi geçmişe götüren anlar yaşandı. Açılış konuşmalarından sonra Kırgızistan grubu tarafından Dede Korkut canlandırıldı. Kazakistan grubundan sanatçılar Dede Korkut bestelerini seslendirdi.

Sempozyumun ilk günü üçüncü oturumdan sonra Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye grubu tarafından âşık şiiri ve Orta Asya halk müziği icra edildi. Türkiye grubundan Bayburtlu Âşık Süphani üslubuyla ve müziğiyle büyük ilgi gördü.

Tekil Ziyaret : 706
Toplam Ziyaret : 3184