TÜMÜ
26 Ağustos 2016 Cuma
Konum : Baberti Külliyesi

Sayın Valimiz, Bayburt Üniversitesinin Yeni Külliye Alanını İnceledi

Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ile birlikte yeni külliye alanındaki inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Ustaoğlu, buradaki çalışmalar hakkında Rektör Coşkun ve diğer ilgililerden bilgi aldıktan sonra yine külliye alanı içinde yapımı devam eden yaşam merkezi, eğitim fakültesi, ilahiyat fakültesi, yurt ve camide incelemelerde bulundu.

Bayburt Üniversitesi'nin ilin gelişimi ve geleceği adına en önemli kurumlarının başında geldiğini belirten Vali Ustaoğlu, "Bayburt Üniversitesi bizim en önemli imajımız. İlimizde bu noktada Bayburt'umuzun gelişmesine, kalkınmasına en önemli katkı sağlayacağına inandığımız üniversitemizin inşallah bundan sonraki süreçte Bayburt'umuzun marka değeri oluşmasında en önemli katkıyı üniversitemizin sağlayacağını düşünüyoruz. Onun için buradaki faaliyetleri de önemsiyoruz, yapılan çalışmaları da önemsiyoruz" dedi.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ise Vali İsmail Ustaoğlu'nun yeni külliye alanındaki çalışmaları yerinde incelemesinden memnuniyet duyduklarını aktararak, "Burada yapılan faaliyetleri Sayın Valimiz yerinde görmüş oldu. Yerinde görmüş olmak başka bir şey, bizim anlatmamız başka bir şey. Dolayısıyla yerinde gördüler. Beraberce binalarımızı da inceledik, altyapı çalışma alanlarını da inceledik." ifadesini kullandı.

Yeni külliye alanının geniş bir alana modern ile geleneği kaynaştırarak yayıldığını ve bu alanda adeta yeni bir şehir kurduklarını belirten Coşkun, şunları kaydetti:

"Burada bir bütün olarak yeni bir şehir kuruluyor. Gerçekten yeni, modern aynı zamanda da kültürel mirasımıza da bağlı bir şehir kuruluyor burada. Bayburt'a hayırlı olur, güzel hizmetler eder inşallah bu yeni külliye alanımız. 2019’da 15 bin öğrenci hedefine doğru gidiyoruz. Hepimize, ilimize, ülkemize inşallah hayırlı olur bu yeni külliyemiz."

Tekil Ziyaret : 1776
Toplam Ziyaret : 8216