Rektör Coşkun, Bayburt’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 102’inci Yıl Dönümü Etkinliklerine Katıldı
Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yıl dönümü etkinliklerine katıldı.

Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında; Ermeni çeteleri tarafından şehit edilen, dönemin Belediye Başkanı Hafız Süleyman Efendi ve Kop Savunması esnasında Rus süvari birliklerinin hücumu karşısında kontrolsüz olarak geri çekilen erleri durdurmaya çalışırken, atının üzerinde alnından vurularak şehit edilen 9’uncu Piyade Tümen Komutanı Miralay Sabri Bey kabirleri başında dualarla yad edildi.

Etkinlikler kapsamında daha sonra, Yukarı Kırzı köyünde yer alan ‘Şehit Kadınlar İffet Anıtı’ ziyaret edildi. Gerçekleştirilen ziyarette, protokol konuşmaları ve şehitler için Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından, şehitliklere karanfiller bırakıldı. Sonrasında, yine işgal yıllarında Ermeni çetelerinin zulmünden kaçıp namuslarını korumak için kendilerini su kuyularına atan yöre kadınları adına yapılan ‘Şehit Kadınlar Müzesi’ de ziyaret edildi.

Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yıl dönümü kapsamında gerçekleştirilen anma törenlerine Bayburt Valisi Sayın Cüneyt Epcim, Garnizon Komutanı Sayın Hava Savunma Albay Yusuf Diker, Bayburt Belediye Başkanı Sayın Hükmü Pekmezci, Bayburt Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Aydıntepe Kaymakamı Sayın Mustafa Akın, Aydıntepe Belediye Başkanı Sayın Haşim Şentürk, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.