Vauk Dağı Tüneline Teknik Gezi Düzenlendi

Teknik Bilimler Melek Yüksek Okulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Bölüm Başkanı Öğr. Gör. İsrafil ERTÜRK ve İş Sağlığı ve Güvenliği Programı öğretim elemanı Öğr. Gör. Yaver SAKA ile İSG programı öğrencilerinin katılımı ile bahar dönemi Risk Değerlendirme II dersi kapsamında Bayburt İli Vauk Dağı Tüneline teknik gezi yapıldı. 27.02.2020 tarihinde gerçekleştirilen geziye Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı Öğretim elemanı Öğr. Gör. İmran UZUN ve öğrencileri de katıldı.

Bayburt Üniversitesinin sağladığı araçlarla Vauk tüneli şantiye sahasına giden gezi heyeti, şantiye şefi İbrahim ERDEN ve İSG uzmanları Yusuf GÖKSAL ile Samet ALTUNAY tarafından karşılanarak, tünel şantiye sahasındaki riskler, tehlikeler ve uyulması gereken kurallar hakkında ön bilgilendirme yapıldı. Şantiye şefi ve İSG Uzmanlarının nezaretinde tünel içerisine girilerek tünel yapım aşamaları olan patlatma, hafriyat kaldırma, İksa montajı ve serpeme betonlama, membran sarımı ve çelik betonlama işlemleri yerinde incelenerek, çalışanlardan bilgiler alındı. Bu çalışmaklar esnasında Fotoğrafçılık ve Kameramanlık programı öğrencileri de tünel içerisinde fotoğraf çalışması yaptı.