19 Mayıs Ruhunu Geleneksel Okçuluk Turnuvasıyla Andık
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle düzenlediğimiz "19 Mayıs Geleneksel Okçuluk Turnuvası", kadınlar ve erkekler kategorilerinde gençlerin geniş katılımıyla gerçekleşti. "Tarihten geleceğe" konseptiyle gerilen yaylar, gençlik ve spor özdeşliği vizyonu için salındı.

Kültür Merkezi Geleneksel Okçuluk Salonunda düzenlenen turnuva, akademisyenler ve öğrencilerden oluşan genç katılımcıların rekabetine sahne oldu. Turnuva sonunda kadınlar ve erkekler kategorilerinde ilk üç dereceye giren sporculara madalya ve ödül takdim edildi. Turuvanın erkekler kategorisinde Murat Mert İlgin birinci olurken, İsa Koç ikinciliği, Ömer Okay ise üçüncülüğü elde etti. Kadınlar kategorisinde yarışan sporculardan Fidan Emir birincilik madalyasına sahip olurken, Gülsüm Akpınar ikinci, Havva Kul ise üçüncü olma başarısı gösterdi.

Turnuvada dereceye giren sporcuları tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen, 19 Mayıs mirasının önemine değinen bir konuşma yaptı. Rektörümüz Türkmen, "19 Mayıs, yalnızca milli mücadelenin belleğinde sembol bir tarih değildir. Aynı zamanda ülkemizin gelecek vizyonunu üzerinde konumladırdığı gençlik ve spor kavramlarını bütünleştiren bir rehberdir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da genç ve spor kavramlarının özdeşliğini vurgulayan anlamlı bir spor etkinliğine sahne olan Üniversitemiz, sporu bir tür tarihsel miras olarak geçmişimize götüren geleneksel okçuluk  turnuvasıyla bir mesaj iletmek amacını da yerine getirmiştir. Spor, kültürümüzün derinliklerinden bugüne dek, genç ve dinamik hedeflerimizin tesisinde yaşayan geleneksel bir toplumsal etkinlik olagelmiştir. Bu turnuvada bir kez daha bizleri birleştiren sporun ve gençliğin ruhuna katkı sunan ve dereceye giren tüm sporcularımızı tebrik ederim. Bu vesileyle, Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere  milli mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle yâd eder, milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlarım." dedi.