Mobile Logo Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Güvenli Şehrin Huzurlu Üniversitesi
2020-2021 Bahar Yarıyılı Ek Sınav Duyurusu

Ek sınav nedir?

Azami öğrenim süresini dolduran (4 yıldır mezun olamayan) ve almadığı ya da alıp devam şartını yerine getirmediği ders sayısı en fazla 5 (beş) ders olan öğrencilerin başvurabildiği sınavlara “Ek Sınav” denir.

2. Ek sınava kimler başvurabilir?

2547 sayılı kanunun 44. Maddesinin (c) fıkrası ile Bayburt Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda azami öğrenim sürelerini dolduran ve aşağıdaki koşulları sağlayan öğrenciler “Ek Sınavlara” başvurabilir.

1.       Halen üniversitemize kayıtlı olmanız yani üniversiten kaydınızın silinmemiş olması gerekir.

2.       Ek sınav başvurusu yapabilmek için azami öğrenim sürenizi doldurmuş olmanız gerekir. (2017 girişli olup mezun olamamış öğrenciler)

3.       Almadığınız ya da alıp devamsızlıktan kaldığınız yani devam şartını yerine getiremediğiniz ders sayısının en fazla 5 (beş) ders olması gerekir.

4.       Yukarıdaki şartları sağlayan öğrenciler; devam şartını sağladığı ve başarısız olduğu bütün derslerden, ders sayısına bakılmaksınız ek sınavlara girebilir.

NOT: Almadığınız ya da alıp devamsızlıktan kaldığınız yani devam şartını yerine getiremediğiniz dersler için ek sınavlara girilemez. Almadığınız ya da alıp devamsızlıktan kaldığınız yani devam şartını yerine getiremediğiniz dersleri ilgili dönemlerde alıp başarmanız gerekir. Almadığı ya da alıp devam şartını yerine getirmediği ders sayısı en fazla 5 (beş) ders olan öğrencilerin, ek sınavlara girdikten sonra almadıkları ya da devam şartını yerine getirmedikleri dersleri, derslerin verildiği dönemde ders kaydı yaparak, dersleri alıp başarılı olmaları gerekir.

Başvuru tarihleri ne zaman?

12 Temmuz 2021 Pazartesi 08:00-16:00 saatleri arasında başvuru yapabilirsiniz.

2. Ek sınav için başvuruyu nasıl yapacağız?

Ekteki, “Ek Sınav Başvuru Formunu”, eksiksiz bir şekilde doldurarak çıktısını alıp imzaladıktan sonra fotoğrafını çekip ya da tarayıcı yardımıyla taratıp sosyalbilimlermyo@bayburt.edu.tr  mail adresine mail göndermeniz gerekmektedir. Eğer formun çıktısını alabilecek elektronik imkânlara sahip değilseniz, ekteki forma benzer bir şekilde kendiniz de form hazırlayabilir ve imzalı bir şekilde online olarak gönderebilirsiniz.

Ayrıca internet problemi yaşayan ve “Ek Sınav Başvuru Formunu” online olarak göndermeyecek durumda olan öğrencilerimiz; başvuru formlarını doldurup son başvuru tarihinde bölüm sekreterliğine ulaşabilecek şekilde kargo ya da posta aracılığıyla;

“Bayburt Üniversitesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Bölüm Sekreterliği,  Bâbertî Külliyesi Tuzcuzade Mahallesi, Demirözü Caddesi Erzincan Yolu üzeri 2,7 km 69000 BAYBURT” adresine gönderebilirler.

2. Ek sınavlar ne zaman?

2. Ek sınavlar, 13.07.2021 - 14.07.2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

2. Ek sınavlar nasıl yapılacak?

2. Ek sınavlar, M. Teams veya Google Classroom üzerinden online yapılacaktır. Bu nedenle geçerli bir gmail e-posta adresine sahip olmanız ve M. Teams ve Google Classroom uzaktan eğitim modülünü kullanabilmeniz gerekir. Ek sınava girecek öğrencilerin, ek sınavına girmek istedikleri dersler için oluşturulan sınıflara katılmaları gerekmektedir. Ek Sınav için sınav programı Yüksekokulumuzun web sayfasında ilan edilecektir.

Ek sınavlardan geçme notu kaç?

Ek sınavlardan başarılı olmak için 100 puan üzerinden en az 50 puan almak gerekir. Sınavda alınan not, ara sınav, yarıyıl içi çalışmaları, yarıyıl sonu sınavı ve bütünleme sınavına bakılmadan, o dersin harf notu yerine geçer.

Soru ve yaşadığınız problemlerin çözülebilmesi için Whatsapp gruplarından danışmanlarınıza ulaşabilir ya da bölüm başkanlarınıza iletişim mail adreslerinden ulaşabilirsiniz.

Ek Sınav Başvuru Dilekçesine ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız.


Yayın Tarihi: 
Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük MEtin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yukarı