Mobile Logo Bilimsel Araştırma Proje Koordinatörlüğü

Bilimsel Araştırma Proje Koordinatörlüğü

2021/01 Dönemi Proje Başvuruları

Değerli Araştırmacılarımız,

BAP Komisyonu 10 Haziran 2021 tarihli toplantısında "Bilimsel Araştırma Projeleri 2021 Yılı Uygulama Esasları" nı kabul etmiştir.

Bilimsel Araştırma Projeleri Yönergesi ve Uygulama Esasları 2021 yılı için Üniversitemizin stratejik planları göz önüne alınarak güncellenmiştir. Aşağıda verilen linklerden ulaşabilirsiniz.  Yeni yönerge ve uygulama esasları ile birlikte araştırmacılarımız tarafından yürütülen projelerin bilimsel çıktılarının niceliği ve niteliğinin arttırılması öncelikli olarak hedeflenmiştir. Yapılan düzenlemeler kapsamında tezli yüksek lisans, doktora veya eşdeğeri programlarında kayıtlı öğrencilerimizin BAP projelerinde bursiyer olarak çalışabilmesi mümkün kılınmıştır.

Araştırıcılarımızın proje başvuruları için güncel uygulama esaslarını dikkatle okumaları tavsiye edilmektedir.

Kabul edilen BAP Uygulama Esasları ve Araştırmacı Bilgilendirme Kılavuzuna https://www.bayburt.edu.tr/tr/bilimsel-arastirma-proje-koordinatorlugu  veya https://ebap.bayburt.edu.tr/  adresinden ulaşabilirsiniz. "Genel Araştırma Projeleri (GAP)" ve "Çok Disiplinli Araştırma Projeleri (ÇODAP)" destek türleri için BAPSİS üzerinden 14 Haziran 2021 – 11 Temmuz 2021 tarihleri arasında başvurular kabul edilecektir. "Lisansüstü Tez Projeleri (Yüksek lisans ve Doktora)", "Hızlı Destek Projeleri (HZP)" ve “Alt Yapı Araştırma Projeleri (ARALP)” için ise başvurular tüm yıl boyunca açık olacaktır.

2021 Yılı BAP başvuruları için dikkat edilmesi gereken hususlar ve başvuru takvimi aşağıda verilmiştir. Proje ile alakalı tüm işlemler BAP Otomasyonundan yapılacak olup yapılan işlemlerin imzalı çıktıları Birime gönderilmesi gerekmektedir. Eksik evrak bulunan projeler ön değerlendirmeye alınmayacaktır. Başvuru yapmadan önce ilgili tüm hususların dikkatlice gözden geçirilmesi başvuru sahiplerinin menfaatine olacaktır. İlginize teşekkür ederiz.

BAP destek programları başvurularınız ile ilgili her türlü sorunuz için Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü ile iletişime geçebilirsiniz.

Saygılarımızla...

Proje Destek Protokollerinin Hazırlanarak İmzalanması

10.09.2021

25.09.2021

Proje Türlerine Göre Bütçe Destek Limitleri: Bütçe destek üst limitleri KDV dâhil olarak aşağıdaki gibidir.

1.            Genel Araştırma Projesi (GAP): 20. 000

2.            Hızlı Destek Projesi (HZP): 5. 000

3.            Çok Disiplinli Öncellikli Araştırma Projesi (ÇODAP): Komisyon kararına bağlıdır.

4.            Yüksek Lisans Tez Projesi (YLT): 7. 500

5.            Doktora Tez Projesi (DKT): 12. 500

6.            Araştırma Alt Yapı Projeleri (ARALP) : Komisyon kararına bağlıdır

7.            Sanayi İşbirliği Projeleri: Komisyon kararına bağlıdır.

1. Ek Dosyada Araştırmacı Bilgilendirme klavuzu yüklüdür.Klavuzun incelenmesi önemlidir.