2021-2022 YKS Kayıt İşlemleri

Kayıt işlemlerini içeren bu duyuruyu dikkatlice okuyup kayıt öncesi ve kayıt sonrası tüm yapılması gerekenleri adım adım yapmanız halinde kayıt işleminizi sorunsuz bir şekilde tamamlamış olacaksınız.

Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde yer alan Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Hizmetleri Bölümü İş Makineleri Operatörlüğü Programı ve Veterinerlik Bölümü Laborant ve Veteriner Sağlık Programına yerleşen öğrencilerimiz kayıtlarını online olarak yapacaklardır. Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı ile Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Programına yerleşen öğrencilerimiz ise kayıtlarını yüzyüze olarak şahsen yapacaklardır.

Online Kayıt 4-8 Eylül 2021 tarihleri arasında e-Devlet sistemi üzerinden yapılacaktır. (Lise mezuniyet tarihleri 2008 ve öncesi olan adaylar ile henüz bir ortaöğretim kurumundan mezun olmamış adaylar ÖSYM'nin almış olduğu karar gereği Online Kayıt yapamayacaktır.)

Şahsen Başvuru ile kayıt 6-10 Eylül 2021 tarihleri arasında Demirözü Meslek Yüksekokulunda yapılacaktır ve öğrenciler kayıt için şahsen gelmelidirler.

*Ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların bu durumlarını belgelemek şartı ile 6-10 Eylül 2021 tarihleri arasında Üniversitemize şahsen kayıt ile geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini en geç 31 Aralık 2021 tarihine kadar Üniversitemize ibraz etmeleri halinde asıl kayıtlarının yapılacaktır.

2021 YKS Kılavuzunda özel şart içeren Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programı ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı ve bu programlara dair özel şartlar

Demirözü Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Programı

  1. Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak
  2. Bayanlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).
  3. Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).
  4. Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir.)
  5. Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak.

Demirözü Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı

  1. Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
  2. Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).

Demirözü Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programı için rapor alınabilecek Yetkili Sağlık Kurumları için Tıklayınız.

YKS Kayıtları hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.
Yayın Tarihi: 
Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük MEtin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yukarı