5. Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri Üçüncü Gününde Coşkuyla Devam Ediyor
Üniversitemiz tarafından düzenlenen 5. Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri üçüncü günü; ödül töreni, eğitim, konferans, çalıştay, söyleşi ve belgesel etkinlikleriyle devam ediyor.

5. Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Ödülleri kapsamında; bilim kategorisi ödülü, Turkovac aşısının geliştiricilerinden Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli’ye; kültür kategorisinde, Bayburt’un tanıtımında görev alan Kenan Yavuz Etnografya Müzesi kurucusu Kenan Yavuz’a; sanat kategorisinde Baksı Müzesi kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’a; spor kategorisinde ise cimnastik alanındaki başarılarıyla sportif faaliyetlerin ön planda olmasını sağlayan Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen’e verildi.

Kudaka Projesi kapsamında desteklenen “Coğrafi İşaret İle Bayburt Gelişiyor” eğitimi, ikinci gününde 10:00- 17:00 arasında Üniversitemiz Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda devam etti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Araştırma Merkezi tarafından yürütülen eğitimde, Üniversitemiz Demirözü Meslek Yüksekokulu Veterinerlik Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Yahya Yasin Yılmaz; coğrafi işaretli ürünlerin markalaşması, katma değerli ürünlere dönüştürülmesi ve pazarlama süreçlerinin yönetimi hakkında bilgi verdi.

Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama Merkezi Müdürü  Prof. Dr. Aykut Özdarendeli “Turkovac Aşı Çalışmaları” hakkında Üniversitemiz Fuat Sezgin Konferans Salonunda saat 11:00’de detaylı bilgilendirme yaptı. Üniversitemiz personel ve öğrencileri tarafından ilgiyle dinlenen Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, aşının faz I, faz II, faz III, geliştirme aşamalarını anlattıktan sonra Turkovac Aşısının Dünya Sağlık Örgütünden acil kullanım onayını alıp üretim aşamasına geçildiğini sözlerine ekledi.

Üniversitemiz Gökhan Budak Konferans Salonunda saat 15:00’te “Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen ile Kariyer” söyleşisi gerçekleştirildi. Öğrencilerin sportif faaliyetlere yönlendirilmesi ve kariyer alanında cimnastik alanının tercih edilmesi hususlarında önerilerde bulundu. İlgiyle dinlenen Suat Çelen, kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.

Üniversitemiz Kültür Merkezi Sinema Salonunda saat 18:00’de “Kenan Yavuz Etnografya Müzesi­ ve Bayburt Kültür Belgesel­i” izleyiciyle buluştu. Taşların Konuştuğu Mekân Kenan Yavuz Etnografya Müzesi­nin ilk fikir aşamasından kuruluş dönemi ve 2021 Silletto Ödülünü alış sürecine kadarki başarı öyküsü etkileyici bir belgesel şeklinde sunuldu.