Mobile Logo Bayburt Üniversitesi

Bayburt Üniversitesi

Güvenli Şehrin Huzurlu Üniversitesi
5. Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenliklerimiz Çeşitli Etkinliklerle Devam Ediyor
Üniversitemiz tarafından düzenlenen 5. Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri dördüncü günü; ISABMER Sempozyumu açılış töreni ve bildirilerin sunumu, bilim şenliği, eğitim, çalıştay ve konser etkinlikleriyle tamamlandı.

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından ikincisi düzenlenen ISABMER (Uluslararası Uygulamalı İşletme Yönetim ve Ekonomi Araştırmaları) Sempozyumu, Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonunda yapılan açılış programı ve özel oturumla başladı. Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan’ın selamlama konuşmasını yaptığı programda Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen ise açılış konuşmasını gerçekleştirdi.  Rektörümüz Prof. Dr. Türkmen, geniş çerçevede düzenlenen 5. Dede Korkut Bilim, Kültür Sanat ve Spor Şenlikleri kapsamında yer alan sempozyumun, şenliklerin bilimsel kısmını güçlendirdiğine dikkat çekti. Bu tür organizasyonların genişleyerek devam edeceğine vurgu yapan Rektörümüz Prof. Dr. Türkmen, sunumlarıyla destek olan akademisyenlerin yanı sıra bu etkinliğin planlanmasında emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.  

Ardından oturum başkanlığını DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen’in yaptığı, Atatürk Üniversitesinden Prof. Dr. Ali Sinan Bilgili, Digital Business Üniversitesinden Prof. Dr. Mikayil Kılıç ve KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven’in konuşmacı olarak yer aldığı özel oturuma geçildi.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesinde, Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü öğretim üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Celal Boyraz danışmanlığında, Sınıf Öğretmenliği ikinci sınıf öğrencilerimizin hazırladığı “Deneylerle Öğreniyoruz Bilim Şenliği” gerçekleştirildi. İlkokul ve ortaokul düzeyindeki öğrencileri bilgilendirmeyi hedefleyen etkinlikte, günlük yaşamda kullanılan materyallerle yapılan deneyler sergilendi. Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Sedat Maden ile Bayburt İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hakan Tomar’ın da çalışmaları yakından incelediği etkinliğin ardından Coğrafi İşaret İle Bayburt Gelişiyor eğitimine geçildi. 

Kudaka Projesi kapsamında desteklenen “Coğrafi İşaret İle Bayburt Gelişiyor” eğitimi üçüncü gününde 10:00-13:00 saatleri arasında Mühendislik Fakültesi Amfisinde devam etti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Araştırma Merkezi tarafından yürütülen eğitimde, Demirözü Meslek Yüksekokulu Veterinerlik Bölümü öğretim üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Yahya Yasin Yılmaz, coğrafi işaretli ürünler hakkında bilgi verdi.

“Dünyada Hızla Gelişen Pazar: Coğrafi İşaret Çalıştayı” ise 14:00- 19:00 saatleri arasında Üniversitemiz Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda gerçekleşti. Türk Patent ve Marka Kurumunun Coğrafi İşaretler Daire Başkanı Hakan Kızıltepe, Türk Patent ve Marka Kurumu Uzmanı Suzan Kılıç Daldal ve Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Ayla Arslaner’in sunumlarıyla gerçekleşti. Bununla birlikte Erzincan, Erzurum ve Gümüşhane gibi çeşitli illerden katılımla çalıştay zenginleşti. Üniversitemizin girişimleri ile tescillenen Bayburt ehramı, Bayburt balı ve Aydıntepe fasulyesi ile birlikte tescilli Bayburt doğal taşının yer aldığı coğrafi işaretli ürünler sergisi de yoğun ilgiyle karşılaştı.


Günün son etkinliği ise Fuat Sezgin Konferans Salonumuzda saat 20:00’de “Erzurum Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu” tarafından verilen konser oldu. Akademik, idari personel ve öğrenciler tarafından ilgiyle dinlenen müzik şöleninde Bayburt türkülerine de yer verildi. 

Program, Bayburt Valisi Cüneyt Epcim’in Erzurum Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu üyelerine plaket ve hediye takdiminin ardından sona erdi.
Yayın Tarihi: 
Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük MEtin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yukarı