Mobile Logo Eğitim Fakültesi

"7 Bölgem Tek Ülkem TÜRKİYEM" Kültür Şenliği Bayburt Üniversitesi'nde Gerçekleşti

Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Mehtap KARACİL'in koordinatörlüğünde, RPD Anabilim Dalı son sınıf öğrencileriyle birlikte "7 Bölgem Tek Ülkem TÜRKİYEM" adlı bir etkinlik düzenlendi. Bu etkinlikte, Türkiye'nin 7 bölgesinden güzel görüntüler, halk oyunları ve yöresel yemekler sunuldu.

Etkinlik, Bayburt Üniversitesi'nin Eğitim Fakültesi'nde gerçekleşti ve büyük bir katılım sağlandı. Mehtap KARACİL'in liderliğindeki RPD Anabilim Dalı son sınıf öğrencileri, Türkiye'nin farklı bölgelerine ait kültürel öğeleri tanıtmak için bir araya geldi.

Etkinlik boyunca, Türkiye'nin her bir bölgesinden geleneksel kıyafetler giyilerek halk oyunları sergilendi. Renkli koreografiler ve enerjik danslar, izleyicilere unutulmaz bir deneyim yaşattı. Ayrıca, her bölgenin kendine özgü lezzetlerinin sunulduğu bir yemek bölümü de etkinliğin bir parçasıydı. Katılımcılar, Türkiye'nin zengin mutfak kültürünü keşfetme fırsatı buldular.

Mehtap KARACİL, etkinliğin amacının Türkiye'nin farklı bölgelerinin kültürel çeşitliliğini vurgulamak ve öğrencilerin bu çeşitliliği daha yakından tanımalarını sağlamak olduğunu belirtti. Ayrıca, etkinliğin öğrenciler arasında dayanışma ve iletişimi artırmaya yönelik bir platform olduğunu da ekledi.

"7 Bölgem Tek Ülkem TÜRKİYEM" adlı etkinlik, katılımcılar arasında büyük bir beğeni topladı. Türkiye'nin farklı bölgelerinden geleneksel kültürel öğelerin bir araya gelmesi, birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirdi. Etkinlik, Bayburt Üniversitesi'nin kültürel etkinliklerine değer katan önemli bir etkinlik olarak kaydedildi.