Akademik Kadromuz Güçlenmeye Devam Ediyor
Sosyal sorumluluk değeri temelinde yükselen kariyer hedeflerini sürekli teşvik eden Üniversitemizde, 11 akademisyenimiz Doçent unvanı alarak  akademik kadromuza güç kattı.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinden Doç. Dr. Ferdi Güzel, Doç. Dr. Özkan Dayı ve Doç. Dr. Serdar Göktaş; Mühendislik Fakültesinden Doç. Dr. İbrahim Hakkı Karakaş, Doç. Dr. Erdal Öner ve Doç. Dr. Özlem Çakır; Eğitim Fakültesinden Doç. Dr. Emrah Dolgunsöz ve Tuba Ağırman; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Doç. Dr. Esmeray Alacadağlı; Uygulamalı Bilimler Fakültesinden Doç. Dr. Emre Tekçe ve Rektörlükten Doç. Dr. Kenan Azılı, akademik kariyerlerinde önemli bir eşiği aşarak alanlarındaki yetkin gelişimlerini sürdürdüler.

Akademinin en önemli kariyer dönüm noktalarından biri olan Doçentlik değerlendirmesini başarıyla tamamlayan akademisyenlerimizi tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen, "Bayburt Üniversitesi için birey ve toplum etkileşiminin söz konusu olduğu tüm mesleki alanlarda değer birikimli bir entelektüel gelişim hedeflerken tek ölçütümüz var: değerlerin ortaklığı. Kendisini toplumuyla bütünleştirebilen ve kurumsallığı mesleki kimliğinde yaşatan tüm aile üyelerimizle gurur duyuyoruz. Üniversitemiz, mesleki unvanlara anlam ve değer katan bir akademi idealine katkı sunduğu ölçüde tarihe iz bırakacaktır. Her yeni unvanın daha kapsamlı bir sorumluluğu beraberinde getirmesinin bilinciyle, doçentliğe hak kazanan çalışma arkadaşlarıma muvaffakiyet diliyorum" ifadelerini kullandı.