Mobile Logo Gıda Tarım ve Hayvancılık Uyg. ve Arş. Merkezi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Uyg. ve Arş. Merkezi

Coğrafi İşaret ile Bayburt Gelişiyor İsimli KUDAKA Destekli Projemizin Sözleşmesi İmzalandı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından destek almaya hak kazanan, Üniversitemiz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan “Coğrafi İşaret ile Bayburt Gelişiyor" başlıklı projemizin imza töreni KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven ve Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen arasında gerçekleştirildi.

KUDAKA tarafından çağrısı yapılan 2022 Yılı Teknik Destek Programı 1. dönem başvuruları kapsamında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan "Coğrafi işaret ile Bayburt Gelişiyor" başlıklı proje ile markalaşma, coğrafi işaret ve önemi, e-ticaret ve sosyal medya reklam yönetimi konularında özel sektör temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, akademik personel ve öğrencilerinden oluşan 100 kişilik gruba eğitim verilmesi planlanıyor. Yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Yahya Yasin Yılmaz’ın yapacağı proje ile coğrafi işaretli ürünler hakkında farkındalık oluşturulması, bölgedeki coğrafi işaretli ürünlerin sayısının artırılarak markalı ürünler haline getirilmesi ve daha geniş pazarlara ulaştırılması amaçlanıyor.

Proje imza törenine Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül, Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin Yaman, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Murat Kul, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yahya Yasin Yılmaz ve Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr.  Üyesi Didem Güleryüz de katıldı.