Mobile Logo Gıda Tarım ve Hayvancılık Uyg. ve Arş. Merkezi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Uyg. ve Arş. Merkezi

Coğrafi İşaret ile Bayburt Gelişiyor KUDAKA Teknik Destek Eğitim Programı

Yürütücülüğünü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yahya Yasin YILMAZ’ın yaptığı, KUDAKA Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen ve 5. Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri içinde yer alan’’ Coğrafi İşaret ile Bayburt Gelişiyor ‘’ başlıklı coğrafi işaretli ürünler eğitimi 3. gün eğitimleri ile birlikte tamamlanmıştır. 3. gün eğitimlerinde coğrafi işaretli ürünlerin ticarileştirilmesi ve e-ticaret konuları işlenirken eğitime Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan ve Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül ile bölge esnafı, akademisyenler ve öğrenciler katılmıştır. 3 günlük programda toplam 15 saatlik eğitimin gerçekleştiği program boyunca katılımcılar, coğrafi işaret hakkında bilinmeyenleri, coğrafi işaretli ürünlerin marka değerini ve ticarileştirilmesini, gelişen e-ticaret ve coğrafi işaretli ürünlerin pazarlamasında dikkat edilmesi gereken hususlar ve sosyal medya üzerinde reklam yönetimi hakkında bilgilere çeşitli interaktif uygulamalarla ulaşmışlardır.

Eğitim programımızın düzenlenmesinde görev alan Doç. Dr. Yaşar Erdoğan, Öğr. Gör. Alper Abca, Arş. Gör. Dr. Tuğba Elbir, Öğr. Gör. Ayşen Yeşil ve Öğr. Gör. Nursafa İşcan’a emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.