Mobile Logo İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi

Dekan Prof. Dr. Metin'den 'Bilinmeyen Yönleri İle Atatürk' Konferansı
Üniversitemiz, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü münasebetiyle “Bilinmeyen Yönleri İle Atatürk” adlı bir konferans düzenledi.

Bâbertî Külliyesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleşen konferansı, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rafet Metin verdi.

Prof. Dr. Metin, Atatürk’ün bilinmeyen yönlerinin tüm ayrıntıları ile ele aldı. Atatürk’ün hayatından kesitler sundu. Konuşması sürecinde “Şanlı bir geçmişe dayanan milletlerin, tarihleri boyunca, yüksek yetenekli siyaset ve devlet adamları ya da üstün nitelikli askerler yetiştirdikleri oldukça sık görülen bir olaydır. Türk Milleti de bu bakımdan, seçkin bir örnek oluşturur. Fakat toplumların çok değişik alanlarını kapsayan hayatlarında, asker ve devlet adamlığı nitelik ve yeteneklerini, hele köklü reformları gerçekleştirme başarısını bir bütün olarak, kendi kişiliğinde toplamış bulunan çok yönlü liderin varlığına pek az rastlanır. Atatürk, dünya tarihinde, bu müstesna kişilerden biridir."  vurgusuyla Türk toplumunun lider yetiştiren bir toplum olduğua işaret etti.  Bunun yanında Atatürk’ün mütevazi bir kişilik olduğunu, istişareyi benimsediğini ve akılcı bir yönetim biçimini benimsediğini “Mustafa Kemal Paşa, devlet adamlarının söz ve davranışlarında dikkatli olmaları isterdi. O, tarihte pek çok devlet adamının yakasını bırakmayan, maceraperestlik hastalığından da pek uzaktı. Bu yüzden, hesapsız ve lüzumsuz bir tek millet ferdinin hayatını tehlikeye sokmamak davasından sonuna kadar da şaşmamıştır. Devlet adamlarının söz ve davranışlarında dikkatli olmaları gerektiğini, devletin şeref ve haysiyetini kollamaları lüzumunu inançla uygulamıştır." sözleriyle ortaya koydu.
Mustafa Kemal Atatürk'ün ve fikirlerinin herhangi bir kimsenin veya topluluğun tekelinde olmadığını ifade eden Prof. Dr. Metin, bütün milletimizin tanıdığı ve sevdiği bir tek Atatürk vardır. O’nu sevmek, O’nu anlamak ve O’nun prensiplerini milletimizin idrakiyle örtüştürmek, milletin her ferdinin hakkı ve vazifesidir. Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 83. yılında, Türk Milletinin yüreğinde ölümsüzleşen, Atatürk’ü bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyoruz.” sözleriyle konferansını bitirdi.

Konferansın sonunda, Rektörümüz Prof. Dr. Türkmen tarafından, Prof. Dr. Metin’e teşekkür belgesi ve hediye takdimi yapıldı.

Konferansa; Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan, Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül, dekanlarımız, müdürlerimiz, akademik ve idari personellerimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

‘Bilinmeyen Yönleri İle Atatürk’ konulu konferansa ulaşmak için tıklayınız.

Belgeler için tıklayınız...