Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sözlü Sınav Sonuçları (31.03.2022)

Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği çerçevesinde kesinleşen yazılı sınav sonuçlarına göre, 30 Mart 2022 Çarşamba günü Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi toplantı salonunda Sözlü Sınavlar gerçekleştirilmiştir.

Görevde Yükselme Sözlü Sınav Sonuçları için tıklayınız.

Unvan Değişikliği Sözlü Sınav Sonuçları için tıklayınız.

GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SÖZLÜ SINAVI SÜRECİ

Sözlü Sınav Sonucunun İlanı

31 Mart 2022 Perşembe

Sözlü Sınav İtirazlarının Alınması
(Personel Daire Başkanlığına Şahsen Dilekçe İle Yapılacaktır)

5 İş Günü (31 Mart 2022-7 Nisan 2022)

Sözlü Sınav İtirazların Sınav
Kurulunca Karara Bağlanması

8-14 Nisan 2022

Kesinleşen Aday Listelerinin İlan Edilmesi*

14 Nisan 2022 Çarşamba

* - Sözlü Sınava herhangi bir itiraz olmaması halinde kesinleşen aday listeleri 8 Nisan 2022 tarihinde ilan edilir.

Başarı sıralaması

Görevde yükselme suretiyle ilan edilen boş kadro sayısı kadar atama yapılmasında başarı puanı esas alınır.  Başarı puanı, yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle tespit edilir ve Başkanlığımızın internet sayfasında ilan edilir. Başarı puanı; yüz (100) tam puan üzerinden Görevde Yükselme Sınavı için en az altmış beş (65) olanlar, Unvan Değişikliği sınavı için ise en az yetmiş (70) olanlar başarılı kabul edilirler.

Başarı puanlarının eşit olması hâlinde, sırasıyla;
a) Hizmet süresi fazla olanlara,
b) Daha üst öğrenimi bitirmiş olanlara,
c) Üst öğrenim mezuniyet notu yüksek olanlara,
öncelik verilmek suretiyle, en yüksek puandan başlamak üzere başarı sıralaması belirlenir.

Görevde yükselme sınavında başarılı olmalarına rağmen, ilan edilen kadro sayısı nedeniyle ataması yapılamayacak personelden en fazla asıl aday sayısı kadar personel, başarı sıralaması listesinde yedek olarak belirlenir.

Atanmaya hak kazanan personel, başarı sıralaması listesinin kesinleşmesini müteakip üç ay içinde yüksek puandan başlamak üzere belirlenen başarı sıralamasındaki başarı puanlarına göre atanır.

Duyurulan kadrolardan;

a) Atanma şartlarını taşımadıkları için sınavların geçersiz sayılması veya bu sebeple atamaların iptal edilmesi, atanılan göreve geçerli bir mazeret olmaksızın süresi içinde başlanmaması ya da atanma hakkından vazgeçilmesi,

b) Emeklilik, ölüm, memurluktan çekilme veya çıkarılma, başka unvanlı kadrolara ya da başka bir kuruma naklen atanma gibi sebepleriyle boş kalan veya boşalanlara, başarı sıralaması listesinin kesinleştiği tarihten itibaren altı aylık süreyi aşmamak üzere aynı unvanlı kadrolar için yapılacak müteakip sınava ilişkin duyuruya kadar, 14 üncü maddeye göre yedekler arasından başarı sıralamasına göre atama yapılır.

Belgeler için tıklayınız...