Lider Nesiller Vizyonu: Kariyer Sınavları Semineri Düzenledik
Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinasyonunda etkinlikler dizisi olarak tasarlanan kariyer seminerlerinin bu haftaki konusu, önemli birer eşik olan sınavlardı. Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Kapusızoğlu, 'Kamuda ve Akademide Kariyer Sınavları' seminerinde farklı sınav tiplerini ve hazırlık süreç tasarımını anlattı.

Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezimizin 'Kariyer Rehberliği' projesi kapsamında başlattığı, ihtiyaç analizi ve kamusal yoklamalardaki talepler çerçevesinde etkinlikler dizisi olarak planladığı seminerler lider nesiller yetiştirme vizyonunun altyapısını kurmaya devam ediyor. Merkez Müdürü Doç. Dr. Adnan Kara'nın selamlama konuşmasıyla başlayan seminerde konuşan Kapusızoğlu, ülkemizde en önemli ölçme ve değerlendirme yöntemi olan sınavların, kişinin kariyerinde önemli bir aşamayı oluşturduğunu ve hayatına yön verdiğini söyledi. Bu bağlamda sınavlara hazırlanmanın en az sınav anı kadar öneme sahip olduğunu sözlerine ekleyen Kapusızoğlu, verdiği eğitimde sınavların içeriğine, yapılış şekillerine ve sınavdan sonra yapılan atama ve değerlendirme dönemlerine ilişkin detaylı bilgiler paylaştı. Öğrencilerle birlikte atama ve tercih simülasyonu ile temsili bir uygulamada yapan Kapusızoğlu, seminerin sonunda öğrencilerin sorularını cevapladı.