Doktor Öğretim Üyesi Özlem Çakır

"Bioactive content of Rosa canina biotypes from Turkey", Ömer Beyhan, Aysen Koç, Sezai Ercişli, Özlem Çakır, Tunde Jurikova, Oxidation Communications, 2017

"The genotypic effects on the chemical composition and antioxidant activity of sea buckthorn Hippophae rhamnoides L berries grown in Turkey", Sezai Ercişli, Emine Orhan, Özlem Çakır, Memnune Şengül, Scientia Horticulturae, 2007

"Comparison of two wild-grown Berberis varieties based on biochemical characterization", Özlem Çakır, Abdulkadir Karabulut, Journal of Food Processing And Preservation, 2020

"SOME PHYSICOCHEMICAL PROPERTIES OF WILD AND CULTIVATED POMEGRANATES (Punica granatum L.)", Sezai Ercişli, Özlem Çakır, Halil İbrahim Sağbaş, Şadiye Gözlekçi, Ravısh Choudhary, Oxıdatıon Communıcatıons, 2017

"Biodiversity and Landscape Use of Sea Buckthorn Hippophae rhamnoides L in the Coruh Valley of Turkey", Işık Sezen, Sezai Ercişli, Özlem Çakır, Aysen Koç, Temim Elma, Hadziabulic Alisa, Erwerbs-obstbau, 2015

"Morphological, Biochemical and Antioxidant Properties of Local Loquat (Eriobotrya Japonica (Thunb.) Lindl.) Germplasm from Turkey", Mustafa Akbulut, Sadiye Gözlekçi, Sezai Ercişli, Özlem Çakır, Erwerbs-obstbau, 2017

"Bioactive Characteristics of Wild Berberis vulgaris and Berberis crataegina Fruits", Özlem Çakır, Mustafa Sağdıç, Enes Dertli, Arzu Yaşar Eroğlu, Journal of Chemistry, 2020

"Organıc acıds sugars and mıneral content of cherry laurel laurocerasus offıcınalıs roem accessıons ın Turkey", Aslıhan Esringü, Sezai Ercişli, Volkan Okatan, Sadiye Gözlekçi, Özlem Çakır, Milica Fotiric Aksic, Comptes Rendus de L’acad´emie Bulgare Des Sciences, 2016

"Phenolic and antioxidant diversity among fruit species grown in Turkey", Sezai Ercişli, Özlem Çakır, Memnune Şengül, Emine Orhan, Neva Güngör, Asıan Journal of Chemıstry, 2007

"Seed-Propagated Summer Apples: Great Morphological and Biochemical Diversity", Neva Karataş, Sezai Ercişli, Mehmet Ramazan Bozhüyük, Özlem Çakır, Necas Tomas, Ivo Ondrasek, Sustainability, 2021

"PHYTOCHEMICAL PROFILES OF WILD GROWN BLACKBERRY AND MULBERRY IN TURKEY", Melekşen Akın, Sadiye Peral Eyduran, Sezai Ercişli, Özlem Çakır, İlker Yılmaz, Acta Scıentıarum Polonorum Hortorum Cultus, 2016

"Yabani-Ekşi Elmanın (Malus sylvestris Miller) Antioksidan Aktivite ve Fenolik Madde İçeriği Üzerine Farklı Kurutma Yöntemlerinin Etkisi", Özlem Çakır, Kübra Güldemir, Kübra Çakıroğlu, Fırat Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 2020

"Some Physicochemical Characteristics Bioactive Content and Antioxidant Characteristics of Non Sprayed Barberry Berberis vulgaris L Fruits from Turkey", Memnune Şengül, Hilal Yıldız, Sezai Ercişli, Elif Feyza Topdaş, Ömer Beyhan, Özlem Çakır, Haluk Kemal Narmanlıoğlu, Emine Orhan, Erwerbs-obstbau, 2014

"Assessment of Wild R. pimpinellifolia L. According to Mineral Content and Bioactive Compounds", Özlem Çakır, Berivan Ergen, European Journal of Science And Technology, 2021

"Bioactive Content of Rose Hips of Different Wildly Grown Rosa dumalis Genotypes", Şevket Alp, Sezai Ercişli, Özlem Çakır, Sadiye Gözlekçi, Tunde Jurıkova, Notulae Botanicae Horti Agrobotanici Cluj-napoca, 2016

"Phenolic and antioxidant diversity among persimmon Diospyrus kaki L genotypes in Turkey", Sezai Ercişli, Mustafa Akbulut, Özlem Çakır, Memnune Şengül, Emine Orhan, International Journal of Food Sciences And Nutrition, 2008

"Some Phytochemical Characteristics of Turnip Brassica rapa var Rapa I Roots", Memnune Şengül, Hilal Yıldız, Sezai Ercişli, Ertan Yıldırım, Metin Turan, Özlem Çakır, Derya Şener, Italıan Journal of Food Scıence, 2011

"Bazı Yabani Meyve Türlerinin Antioksidan Potansiyeli ve Fenolik Asit Profilinin Belirlenmesi", Özlem Çakır, Enes Dertli, Büşra Tüysüz, European Journal of Science And Technology, 2020

"Rootstocks Used For Temperature Fruit Trees In Turkey An Overview", Sezai Ercişli, Ahmet Eşitken, Emine Orhan, Özlem Çakır, Scientific Works of The Lithuanian Institute of Horticulture And Lithuanian University of Agriculture, 2006

"Biyodinamik Tarım ve Organik Tarımın Karşılaştırılması", Özlem Çakır, Hilal Yıldız, Neva Karataş, Turkish Journal of Agriculture - Food Science And Technology, 2018

"Seasonal Variation of Total Phenolic Antioxidant Activity Plant Nutritional Elements and Fatty Acids in Tea Leaves Camellia sinensisvar sinensisclone Derepazari 7 Grown in Turkey", Sezai Ercişli, Emine Orhan, Özlem Çakır, Memnune Şengül, Neva Güngör, Pharmaceutical Biology, 2008

"AHLAT (Pyrus elaegrifolia L.) MEYVESİNDEN ELDE EDİLEN PEKTİNİNKARAKTERİZASYONU", Özlem Çakır, Enes Dertli, Engin Şahin, Büşra Tüysüz, (02.05.2019-05.05.2019), Mas European Internatıonal Congress on Mathematıcs-engıneerıng-natural Medıcal Scıences-v, 2019

"Karamuklu Dondurma", Ayla Arslaner, Özlem Çakır, Kübra Çakıroğlu (28.09.2016-01.10.2016), International Erzincan Symposium, 2016

"The Effect of Different Drying Methods on Antioxidant Activity and Phenolic Contents of Wild-Sour Apple (Malus sylvestris MILLER) Naturally Found in Bayburt City", Özlem Çakır, Hilal Yıldız, Kübra Güldemir, (03.10.2018-07.10.2018), International Conference on Food, Agriculture And Animal Sciences (ıcofaas 2018), 2018

"Evaluation of Lycopene Content in the Elaeagnus umbellata Thunb.", Özlem Çakır, Hilal Yıldız, Neva Karataş, Büşra Tüysüz, (19.09.2019-21.09.2019), 3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies, 2019

"Erzincan Ovasında Bulunan Doğal Kayısı x Erik Melezlerinin Morfolojik Olarak Tanımlanması", Özlem Çakır, Sezai Ercişli, (28.09.2016-01.10.2016), International Erzincan Sempozyumu, 2016

"Determination of mineral content of Rosa pimpinellifolia L. (Black Rosehip) fruit and its kernel", Özlem Çakır, Hilal Yıldız, Berivan Kaynak (09.05.2018-12.05.2018), International Agriculturel Scıence Congress, 2018

"Amygdalin and Its Effect on Health", Özlem Çakır, Hilal Yıldız, Kübra Çakıroğlu (21.09.2017-23.09.2017), II. International Conference on Advanced Engineering Technologies, 2017

"Meyve ve sebze kaynaklı diyet liflerinin süt endüstrisinde kullanımı", Özlem Çakır, Ayla Arslaner, (22.10.2015-24.10.2015), Mühendislikte Yeni Teknolojiler Sempozyumu, 2015

"A study on Wild Natural Fruit Types in Bayburt", Özlem Çakır, Hilal Yıldız, Kübra Çakıroğlu (27.09.2017-29.09.2017), I. International Organic Agriculture And Biodiversity Symposium And Workshop, 2017

"Polyphenol Profile and Antioxidant Activity of Some Wild Fruit in Turkey", Hilal Yıldız, Özlem Çakır, Neva Karataş, Halil İbrahim Oğuz, Melike Ciniviz, Hatice Kübra Şaşmaz (19.04.2018-21.04.2018), The 4th International Symposium on “traditional Foods From Adriatic to Caucasus19-21 April 2018 Kyrenia / Northern Cyprus, 2018

"Kara Kuşburnunun (Rosa pimpinellifolia L.) Biyoaktif Bileşenleri Üzerine Bir Araştırma", Özlem Çakır, Hilal Yıldız, Kübra Çakıroğlu, Berivan Kaynak (21.09.2017-23.09.2017), II. International Conference on Advanced Engineering Technologies, 2017

"Bayburt İlinin Organik Tarım Potansiyelinin Değerlendirilmesi", Özlem Çakır, Abdulkadir Karabulut (28.04.2015), iç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi

"Mineral content, Antioxidant and Antimicrobial Activities of Some Vitis vinifera L. Leaves", Hilal Yıldız, Özlem Çakır, Neva Karataş, Kübra Çakıroğlu (11.09.2017-12.09.2017), The Second Japan-turkey International Symposium on Pharmaceutical And Biomedical Sciences Jatuspab-2, 2017

"Comparison of Biodynamic and Organic Agriculture", Özlem Çakır, Hilal Yıldız, Neva Karataş, (27.09.2017-29.09.2017), I. International Organic Agriculture And Biodiversity Symposium And Workshop, 2017

"Determination of biological active components of fruits teas produced from different concentrations of Vitis labrusca L", Hilal Yıldız, Özlem Çakır, Ayla Arslaner, Neva Karataş, (26.10.2016-28.10.2016), 2nd Congress on Food Structure & Design, 2016

"The Relationship Between Lactic Acid Bacteria and Phenolic Compounds", Neva Karataş, Hilal Yıldız, Özlem Çakır, (19.09.2019-21.09.2019), 3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies, 2019

"FONKSİYONEL GIDA KAVRAMI VE POST-BİYOTİKLER", Özlem Çakır, Engin Şahin, Enes Dertli, Büşranur Çanakçi, (02.05.2019-05.05.2019), Mas European Internatıonal Congress on Mathematıcs-engıneerıng-natural Medıcal Scıences-v, 2019

"FARKLI BİR KAYNAK OLARAK KUŞBURNU MEYVESİNDEN PEKTİNİN KARAKTERİZASYONU", Özlem Çakır, Engin Şahin, Enes Dertli, Büşranur Çanakçi, (02.05.2019-05.05.2019), Mas European Internatıonal Congress on Mathematıcs-engıneerıng-natural Medıcal Scıences-v, 2019

"Bioactive Peptides: Formation and Impact Mechanisms", Enes Dertli, Özlem Çakır, Engin Şahin, Büşra Tüysüz, (19.09.2019-21.09.2019), 3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies, 2019

"Mineral and Heavy Metal Content of China and Taşköprü Garlic Allium sativum L", Hilal Yıldız, Ayla Arslaner, Özlem Çakır, (26.05.2016-28.05.2016), 2nd International Congress of Forensic Toxicology- Industrial And Environmental Toxicology, 2016

"YAPRAKLI BİTKİSEL ÜRÜNLERDE BULUNAN BİYOAKTİF BİLEŞENLER", Hilal Yıldız, Özlem Çakır, Melek Ekinci, Selda Örs, (28.11.2016), Gıda, Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi

"The Effects of Priming Treatments on Seed Germination of Kiwifruit (Actinidia deliciosa) cv. Hayward", Özlem Çakır, Sezai Ercişli, (19.09.2019-21.09.2019), 3rd International Conference on Advancedengineering Technologies, 2019

"Total Fenolic Vitamin C and Antioxidant Activity of Rosa canina Genotypes", Ferit Çelik, Sezai Ercişli, Özlem Çakır, Murat Tosun, Yasemin Hızarcı (19.06.2011-25.06.2011), 22nd International Symposium Food Safety Production. Trebinije, Bosnia Herzegovina, 2011

"Siyah Ve Yeşil Çayın Fenolik Bileşenler Bakımından Karşılaştırılması", Hilal Yıldız, Özlem Çakır, Neva Karataş, Büşra Tüysüz, (05.09.2019-08.09.2019), 8th Internatıonal Congress on Mathematıc, Engıneerıng And Natural Scıences, 2019

"İmplementation of Supercritical Fluid Extraction in Food Technology", Enes Dertli, Özlem Çakır, Engin Şahin, Büşra Tüysüz, (19.09.2019-21.09.2019), 3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies, 2019

"Taşköprü Sarımsağının (Allium sativum L.) Antioksidan ve Mineral Kompozisyonu", Ayla Arslaner, Özlem Çakır, Hilal Yıldız, Kübra Akşehir (10.04.2017-12.04.2017), Uluslararası Taşköprü Pompeiopolis Bilim Kültür Sanat Araştırmaları Sempozyumu, 2017

"Bayburt İlinde doğal olarak bulunan Kızamık (Berberis vulgaris L.) meyvesinin kullanım olanakları ve bileşim öğelerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma", Özlem Çakır, Ayla Arslaner, Kübra Akşehir, (28.04.2015), iç Anadolu 2. Tarım ve Gıda Kongresi

"YABANİ MEYVELERİN ANTİOKSİDAN POTANSİYELİ", Özlem Çakır, Enes Dertli, Engin Şahin, Elif Pınar İlhan, (02.05.2019-05.05.2019), Mas European Internatıonal Congress on Mathematıcs-engıneerıng-natural Medıcal Scıences-v, 2019

"Determination of mineral matter change of wild sour apple (Malus sylvestris MİLLER) naturally found in Bayburt province according to different drying methods", Özlem Çakır, Hilal Yıldız, Ayla Arslaner, Kubra Cakıroglu, (03.05.2017-07.05.2017), 3rd International Conference on Engineering And Natural Science, 2017

"Saruç un mineral ve ağır metal içeriği", Ayla Arslaner, Özlem Çakır, Hilal Yıldız, (26.10.2016-28.10.2016), 1st International Mediterranean Science And Engineering Congress, 2016

"Saruç'un Bazı Kalite Nitelikleri", Ayla Arslaner, Özlem Çakır, Kübra Akşehir, (28.04.2015-30.04.2015), iç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, 2015

"Farklı Oranlarda Taşköprü Sarımsağı İlave Edilmiş Yoğurtların Bazı Fizikokimyasal Özellikleri", Ayla Arslaner, Özlem Çakır, Kübra Akşehir, (10.04.2017-12.04.2017), Uluslararası Taşköprü Pompeiopolis Bilim Kültür Sanat Araştırmaları Sempozyumu, 2017

"Özel Gıdalar Teknolojisi", Lisans, Türkçe, 2

"Meyve Sebze İşleme Teknolojisi", Lisans, Türkçe, 4

"İşletme Yönetimi", Lisans, Türkçe, 2

"İçecek Teknolojisi", Lisans, Türkçe, 3

"Gıda Ambalajlama İlkeleri", Lisans, Türkçe, 3

"Sebze ve Meyve Suyu Üretim Teknolojisi", Yüksek Lisans, Türkçe, 3

"Gıda ve Beslenme", Lisans, Türkçe, 2

"Meyve Suyu Üretim Teknolojisi", Yüksek Lisans, Türkçe, 3

"Organik Tarım", Lisans, Türkçe, 2

"Meyve ve Sebzelerin Kurutularak Dayandırılması", Yüksek Lisans, Türkçe, 2

"Beslenme İlkeleri", Lisans, Türkçe, 2

"Resim", Lisans, Türkçe, 2

"Gıda Kaynaklı Antioksidanlar", Yüksek Lisans, Türkçe, 3

"Gıdalarda Duyusal Değerlendirme", Lisans, Türkçe, 2

"Gıda Ambalajlama İlkeleri", Lisans, Türkçe, 2

"Sebze ve Meyve Suyu Teknolojisi", Yüksek Lisans, Türkçe, 3

"Meyve Sebze İşleme Teknolojisi", Lisans, Türkçe, 3

"Meşrubat Üretim Teknolojisi", Lisans, Türkçe, 2

"Meyve ve Sebzelerin Kurutularak Dayandırılması", Yüksek Lisans, Türkçe, 3

"Meyve ve Sebze Kurutma Teknolojisi", Yüksek Lisans, Türkçe, 3

"Arş. Uyg. Merkezi Müdür Yardımcısı"

"Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlıgı", Ziraat Mühendisi, 2010-2013, Kamu

"RATLARDA ANA SAFRA YOLUNUN BAĞLANMASI SONUCU OLUŞTURULAN KOLESTATİK KARACİĞER HASARI ÜZERİNE ROSA PİMPİNELLİFOLİA L. MEYVESİ EKSTRAKTININ ANTİOKSİDAN ETKİSİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ", Araştırma Görevlisi, Bayburt Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Tamamlandı, 27.09.2019-10.06.2020

"Bayburt İlinde doğal olarak bulunan yabani ekşi elma Malus Sylvestris miller nın farklı kurutma yöntemleri kullanılarak antioksidan ve fenolik madde değişiminin incelenmesi", Araştırmacı, , Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Tamamlandı, 26.02.2015-28.06.2016, 20.000 TÜRK LİRASI

"Bayburt İlinde Doğal Olarak Bulunan Kızamık(Berberis vulgaris L.) Meyvesinin Bazı Fizikokimyasal Özellikleri, Antioksidan Aktivite ve Fenolik Madde İçeriği ve Ürünün Dondurmaya İşlenerek Çeşitli Niteliklerinin Belirlenmesi", Yardımcı Doçent, Bayburt Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Tamamlandı, 01.07.2016-29.11.2017, 11.000 TÜRK LİRASI

"ARTVİN İLİ VE İLÇELERİNDE DOĞAL OLARAK BULUNAN NAR (Punica granatum L.) GENETİK KAYNAKLARININ TESPİTİ VE SEÇİLEN TİPLER ARASINDAKİ FARKLILIĞIN RAPD MARKÖRLERLE BELİRLENMESİ", ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ, , Tübitak Projesi, Tamamlandı, 01.05.2006-01.05.2009, 136000 TÜRK LİRASI

"KAYISI X ERİK MELEZLERİNİN MORFOLOJİK BİYOKİMYASAL VE MOLEKÜLER YÖNTEMLERLE KARAKTERİZASYONU", Profesör, , Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Tamamlandı, 29.12.2009-29.12.2011, 8000 TÜRK LİRASI

"Et Marinasyonunda Doğal Antioksidan Olarak Berberis vulgaris L. ve Berberis crataegina DC. Meyve Ekstraktının Kullanımı", Doktor Öğretim Üyesi, , Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Tamamlandı, 13.07.2020-24.08.2021, 19866, 14 TÜRK LİRASI

"GÜMÜŞHANE İLİNE BAĞLI YAYLALARDA ÜRETİLEN LOR PEYNİRLERİNDEN EKZOPOLİSAKKARİT (EPS) ÜRETEN LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN İDENTİFİKASYONU VE ÜRETTİKLERİ EPSLERİN YAPISAL ÖZELLİKLERİ İLE ANTİOKSİDAN KAPASİTELERİNİN BELİRLENMESİ", Profesör, , Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Tamamlandı, 18.03.2019-26.03.2020, 38282, 72 TÜRK LİRASI

"KAYISI X ERİK MELEZLERİNİN MORFOLOJİK BİYOKİMYASAL VE MOLEKÜLER YÖNTEMLERLE KARAKTERİZASYONU", Araştırmacı, , Bap, Tamamlandı

"Rosa Pimpinellifolia L. (koyungözü) Meyvesinin Bazı Fizikokimyasal Özellikleri İle Antioksidan Aktivite ve Fenolik Profilinin Belirlenmesi", Yüksek Lisans, Berivan Ergen

"İstanbul İlindeki Toplu Yemek Üretim Tesislerinde Iso 22000 Gıda Güvenliği Sistemleri Uygulamalarında Karşılaşılan Problemler ve Çözüm Önerileri", Yüksek Lisans, Derman Karataş

"Güz Yemişi Bitkisinin (elaeagnus Umbellata Thunb.) Meyve ve Yapraklarının Farklı Ekstraksiyon Yöntemleri ve Farklı Çözücülerle Antioksidan Aktivite ve Toplam Fenolik Madde Veriminin Belirlenmesi", Yüksek Lisans, Ahmet Mücahit Katrancı

"Bayburt İlinde Doğal Olarak Bulunan Yabani-ekşi Elma (malus Sylvestris Miller)'nın Farklı Yöntemlerle Kurutularak Antioksidan ve Fenolik Madde İçeriklerinin Belirlenmesi", Yüksek Lisans, Kübra Güldemir

"Kara Kuşburnu (rosa Pimpinellifolia l.) İlave Edilen Siyah Çayın Bazı Biyoaktif Bileşenlerinin Belirlenmesi", Yüksek Lisans, Zeynep Demir

"Bayburt İlinde Doğal Olarak Bulunan Berberis Vulgaris L. ve Berberis Crataegina DC. Yabani Meyvelerinin Biyokimyasal Karakterizasyonu", Yüksek Lisans, Abdulkadir Karabulut

"İstanbul İlinde Yaşayan Bazı Meslek Gruplarının Beslenme Alışkanlıkları ve bu Beslenme Alışkanlıklarını Etkileyen Faktörler", Yüksek Lisans, Elif Reisoğlu

"", Zeynep DEMİR, 2021. KARA KUŞBURNU (Rosa pimpinellifolia L.) İLAVE EDİLEN SİYAH ÇAYIN BAZI BİYOAKTİF BİLEŞENLERİNİN BELİRLENMESİ. Bayburt Üniversitesi Yüksek Lisans Tezi.

Profil sayfasında yer alan akademik özgeçmiş bilgileri YÖKSİS tarafından sağlanmaktadır.
2013 Yardımcı Doçent Mühendislik Fakültesi, Bayburt Üniversitesi
2006 - 2012 Doktora Fen Bilimleri Enstitüsü Meyve Yetiştirme ve Islahı (dr), Atatürk Üniversitesi
2003 - 2006 Yüksek Lisans Fen Bilimleri Enstitüsü Meyve Yetiştirme ve Islahı (yl) (tezli), Atatürk Üniversitesi
1999 - 2003 Lisans Ziraat Fakültesi Bitkisel Üretim Bölümü, Atatürk Üniversitesi