Personel Maaş Hesapları İçin İş Bankasıyla Devam Kararı Alındı
Üniversitemizle İş Bankası arasında geçtiğimiz yıl gerçekleşen maaş protokolü çerçevesinde ödenen promosyon miktarının iyileştirilmesi üzerine sürdürülen ikili görüşmeler neticesinde, kalan 43 aylık taahhüt için iyileştirme yapılmasında mutabık kalındı.

Maaş hesaplarına ilişkin 54 aylık bir taahhüt çerçevesinde ödenen personel promosyonlarının gözden geçirilmesi ve iyileştirilmesi talebiyle başlayan görüşmeler, yeniden bir ihale sürecine girme seçeneği de dahil olmak üzere birçok karşılıklı fayda ilkesi ve çıkar ortaklığı gözetilerek nihayete erdi. Diğer bankalardan alınan tekliflerin de değerlendirildiği süreçte, 11 ay önce gerçekleşen ödemeye ek olarak kalan 43 aylık taahhüt için yapılacak olan iyileştirme koşuluyla İş Bankasıyla devam etme kararı alındı.

Promosyon görüşmelerinin uzun ve meşakkatli bir kurumsal müzakerenin ardından tamamlandığı bilgisini veren Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen, "Kurumsal çıkarlarımızı personelimizin çıkarıyla bütünleştirerek azami fayda hedeflediğimiz promosyon iyileştirme sürecinde birçok seçeneği değerlendirdik. Diğer bankalardan gelen teklifleri bir kurumsal katılım ve demokrasi kültürü çerçevesinde personelimizin onayına sunduk. Demokratik bir katılım ve müzakere sonucunda kurumsal paydaşlarımızın çıkarlarını ortak zeminde buluşturduk. Tamamıyla şeffaf yürütülen süreçteki mevcut yönetsel değerlendirmeler,  birim yöneticilerinin personellerimizden edindiği görüşler, finans çevrelerinden derlediğimiz veriler, sendika temsilcilerinin önerileri, ikili anlaşmalarımıza yüklediğimiz etik misyon gibi birçok değişkeni bir araya getirip geniş panoramaya bakınca en uygun seçenek olan İş Bankasıyla devam seçeneğinde görüş birliğine vardık. Müşterek kararla ve müzakereyle varılan bu sonucun tüm personelimize hayırlı olmasını diliyor, İş Bankasına iyileştirme duyarlılığı için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.