Mobile Logo Bayburt Üniversitesi

Bayburt Üniversitesi

Güvenli Şehrin Huzurlu Üniversitesi
Proje Seferbirliğimiz TÜBİTAK Destekli Eğitim Etkinlikleriyle Güçleniyor
Yeni nesil üniversite projeksiyonu kapsamında dijitalleşme, hizmetlerin interneti, büyük veri, bulut bilişim altyapısını güçlendiren Üniversitemiz, 'Projeler Üniversitesi' vizyonuna giden yolda 'tasarım düşünme' kapasitesini güçlendirme çalışmalarını sürdürüyor. Proje tasarım yetkinliğini artırmaya yönelik olarak TÜBİTAK 2237-B kategorisinde desteklenen 'Genç Üniversiteler Özgün Projeler Üretebilir' proje yazma etkinliğimiz açılış töreniyle başladı. 

Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi katkılarıyla hazırlanan ve Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçen  'Genç Üniversiteler Özgün Projeler Üretebilir' proje yazma etkinliğinin açılış töreni, Gökhan Budak Konferans Salonunda gerçekleşti. Etkinlik lansmanının da yapıldığı törenin açılış konuşmasını yapan proje yürütücüsü Doç. Dr. Enes Dertli, üniversiteler arası rekabette proje odaklı üretimin belirleyici bir güç olduğuna vurgu yaptı. Bir dönem Bayburt Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde çalıştığı bilgisini veren Dertli, genç üniversitelerin kurumsal ve akademik marka değerini yükseltecek en verimli alanın proje olduğuna dikkat çekerek, tek bir proje başarısının dahi topluma ve akademiye yüksek etki değeri oluşturabileceğini söyledi. Proje yazma etkinliği kapsamında proje fikri olan katılımcılarla birlikte TÜBİTAK standartlarına uygun, özgün tasarımlar oluşturmayı hedeflediklerini belirten Dertli, etkinlik çıktılarının destek kazanma ihtimalini güçlendirecek kolektif bir tecrübe paylaşımı planladıklarını dile getirdi. 

Açılış töreninde Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen'e vekaleten konuşma yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül, Proje Seferbirliğinin en önemli safhalarından birini organize etmekten duyduğu mutluluğu paylaştı. Bülbül, "Bayburt Üniversitesinin genç bir üniversite olması, belirgin dezavantajlara karşılık olarak yine belirgin avantajlar ve fırsatların varlığına işaret ediyor. En önemli avantaj, henüz olgunlaşmakta olan stratejik vizyonlarımızın erişilebilir kıldığı insangücü ve altyapı olanağıyken, en önemli fırsat ise genç akademik kadromuz ve öğrenci kaynaklarımızdır. Bu, yüzlerce ve binlerce nitelikli hayalin etkileşmek için doğru zemini beklediğine ve doğru tecrübe ile projeye dönüşmeye hazır olduğuna dair bir öngörü sunuyor. Bu etkinliği anlamlı kılan yönü; hayal ile tasarım becerisini uygulama düzeyinde içermesi ve proje yetkinliği bulunan saygın akademisyenlerle proje fikri bulunan genç akademisyenleri ortak amaçta buluşturmasıdır. Bu etkinlik sonunda Proje Seferbirliğimiz daha güçlü olacak. Emeği geçenlere ve katılımcılara çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu. 

Açılış töreni ardından Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül ve Prof. Dr. Mahir Kadakal ile birlikte Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Metin Uçurum ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Rafet Metin tarafından proje eğitimcileri Prof. Dr. Osman Sağdıç, Prof. Dr. Muhammed Arıcı, Prof. Dr. Ömer Şimşek, Doç. Dr. Enes Dertli ve Dr. Hümeyra İspirli'ye teşekkür belgeleri takdim edildi. 

Gıda Mühendisliği ve Uygulamalı Bilimler alanından katılımcılara hitap eden etkinlik 8-9-10 Eylül tarihlerinde devam edecek. Etkinlik kapsamında 'Proje nedir? TÜBİTAK Projesi Neden Yazılmalı', 'Projede Özgünlük Değerlendirmesi', 'TÜBİTAK Tarafından Desteklenen Projeler', 'ARDEB Projeleri ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar', 'ARDEB Başvuruları', ARDEB Projelerinde Özgünlük ve Yapılabilirlik', 'Proje Süresinin Belirlenmesi ve İş Planının Hazırlanması', 'Yaygın Etki, Başarı Ölçütü ve B Planı', 'Örnek Projeler', 'Proje Sonuçlarının Değerlendirilmesi ve Patentlendirilmesi', 'Katılımcıların Proje Fikirleri', 'TEYDEB Projeleri', 'TEYDEB Projeleri ve Yürütücü', 'TEYDEB Peojeleri ve Firma Seçimi', 'Projede Uygulanacak Yöntemlerin Seçimi', '1501 Projelerine Özel Bakış', 'TEYDEB Projelerinde Bütçe', 'TEYDEB Proje Çıktıları', 'Başarılı Projelerin İncelenmesi', '1002 Projesi', 'Örnek 1002 Hazırlama', 'Projelerin Sunuma Hazır Hale Getirilmesi' ve 'Örnek Panel' dersleri gerçekleşecek.
Yayın Tarihi: 
Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük MEtin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yukarı