Doktor Öğretim Üyesi Şule Başar

"The Effects of Cephalaria Syriaca Flour on the Quality of Sunn Pest Eurygaster Integriceps Damaged Wheat", Şule Başar, Mehmet Murat Karaoğlu, Hüseyin Boz, Journal of Food Quality, 2015

"Süne Buğdaya Verdiği Zarar ve Mücadele Yöntemleri", Mehmet Murat Karaoğlu, Şule Başar, Hasad Bitkisel Üretim Dergisi, 2011

"Süneli Buğdaylardan Elde Edilen Hamurların Reolojik Özellikleri Üzerine Cephalaria syriaca Unu İlavesinin Etkisi.", Şule Başar, Mehmet Murat Karaoğlu, (10.05.2012-12.05.2012), 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 2012

"Ekstrüzyon teknolojisinin hububat ve baklagillerde kullanımı", Şule Başar, Mehmet Murat Karaoğlu, (22.10.2015-24.10.2015), Mühendislikte Yeni Teknolojiler (myt 2015), 2015

"Tatlı Çorba", Şule Başar, Emin Mercan, (10.05.2012-12.05.2012), 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 2012

"Ziron", Emin Mercan, Şule Başar, (10.05.2012-12.05.2012), 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 2012

"A Traditional Food:Tel Halva", Şule Başar, Aybike Kamiloğlu, (12.10.2011-14.10.2011), 4th International Congress on Food And Nutrition, 2011

"BUCKWHEAT: A PROMISING PSUEDO-CREAL FOR BIODIVERSITY IN TURKEY", Tayyibe Erten, Özge Esgin, Şule Başar, (27.09.2017-29.09.2017), 1st International Organic Agriculture And Biodiversity Symposium, 2017

"Production Of Butanol From Grape Pomace", Aybike Kamiloğlu, Ayla Arslaner, Şule Başar, (26.05.2011-29.05.2011), Nafi, 2011

"Kurutulmuş Bir Gıda: Kokoç", Sebahat Öztekin, Şule Başar, Yüksel Bayram, Aysun Yurdunuseven Yıldız, (13.05.2015-15.05.2015), Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, 2015

"Süne hasarlı buğdaylardan elde edilen hamurların kabarma ve gaz tutma özelliklerine Cephalaria syriaca uygulamasının etkisi.", Mehmet Murat Karaoğlu, Şule Başar, (24.11.2011-26.11.2011), 7. Gıda Mühendisliği Kongresi, 2011

"A Pseudo-Cereal Which Contributes The Diversity In Turkey: Quinoa/ Türkiye’nin Biyoçeşitliliğine Katkı Sağlayan Bir Pseudo Tahıl: Kinoa", Özge Esgin, Tayyibe Erten, Şule Başar, (27.09.2017-29.09.2017), 1st International Organic Agriculture And Biodiversity Symposium/, 2017

"The Effect of Cephalaria syriaca Addition on The Rheological Properties of Dough From Sunn Pest Damaged Wheat", Mehmet Murat Karaoğlu, Şule Başar, Hüseyin Boz, (01.10.2015-04.10.2015), The 3rd International Symposium on Traditional Foods Adriatic to Caucasus, 2015

"Cephalaria Syriaca Spp.'nın Süne Hasarlı Bugdaylardan Elde Edilen Ekmeklerin Agırlık, Hacim Ve Spesifik Hacim Degerlerine Etkisi", Şule Başar, Mehmet Murat Karaoğlu, Hüseyin Boz, (17.04.2014-19.04.2014), 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 2014

"Sürdürülebilir Gıda Sisteminde Yeşil Teknolojinin Yeri", Şule Başar, Tayyibe Erten, Kübra Aktaş, (21.09.2017-23.09.2017), International Conference on Advanced Engineering Technologies, 2017

"The Place of Green Technology in Food Systems Sustainability/ Sürdürülebilir Gıda Sisteminde Yeşil Teknolojinin Yeri", Şule Başar, Tayyibe Erten, Kübra Aktaş, (21.09.2017-23.09.2017), Icadet, 2017

"Textural properties of rebaked cakes after part-baked and stored at room temperature", Mehmet Murat Karaoğlu, Kamil Emre Gerçekaslan, Hüseyin Boz, Halis Gürbüz Kotancılar, Şule Başar, (03.11.2010-06.11.2010), 1st International Congress on Food Technology., 2010

"Textural properties of Bread Kadayıf, a Traditional Turkish Dessert", Hüseyin Boz, Kamil Emre Gerçekaslan, Mehmet Murat Karaoğlu, Şule Başar, Halis Gürbüz Kotancılar, (15.04.2010-17.04.2010), The 1st International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, 2010

"Süneli buğdaylardan elde edilen unlar ile üretilen ekmeklerde bozulan kalitenin doğal katkılar ile düzeltilmesi", Mehmet Murat Karaoğlu, Şule Başar, (28.11.2016), Gıda, Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi

"Cephalaria syriaca spp. İle Süne Hasarlı Buğdaylardan Elde Edilen Unlarda Gluten Kalitesinin Geliştirilmesi", Şule Başar, Mehmet Murat Karaoğlu, Hüseyin Boz, (10.10.2012-12.10.2012), Türkiye 11. Gıda Kongresi, 2012

"A Traditional Food:Kokoç", Şule Başar, Aybike Kamiloğlu, (12.10.2011-14.10.2011), 4th International Congress on Food And Nutrition, 2011

"A New Alternative Grain for Biodiversity in Turkey: Chia/ Ülkemizde Tarımsal Ürün Çeşitliliği İçin Yeni Bir Alternatif: Chia", Şule Başar, Özge Esgin, Tayyibe Erten, (27.09.2017-29.09.2017), 1st International Organic Agriculture And Biodiversity Symposium, 2017

"Gıda Katkı Maddeleri ve Toksisistesi", Lisans, Türkçe, 4

"Yaşlılıkta Beslenme", Lisans, Türkçe, 4

"Beslenme Antropolojisi", Lisans, Türkçe, 4

"Beslenme İlkeleri ı", Lisans, Türkçe, 10

"Mesleki Oryantasyon", Lisans, Türkçe, 4

"Beslenme Antropolojisi", Lisans, Türkçe, 2

"Mesleki Oryantasyon", Lisans, Türkçe, 2

"Biyokimya", Lisans, Türkçe, 6

"Tahıl Ürünleri İşleme Mühendisliği", Lisans, Türkçe, 8

"Tahıl Ürünleri İşleme Mühendisliği", Lisans, Türkçe, 4

"Biyokimya", Lisans, Türkçe, 3

"Bayatlamış Fırın Ürünlerinden Elde Edilen Unların Yeniden Kullanım İmkanının Araştırılması", Araştırmacı, Bayburt Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Tamamlandı, 01.04.2014-01.04.2015, 10000 TÜRK LİRASI

"Bayatlamış Farklı Ekmek Çeşitlerinden Elde Edilen Unların Kek Kalitesi Üzerine Etkisi", Araştırmacı, Bayburt Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Tamamlandı, 12.07.2013-12.07.2015, 24000 TÜRK LİRASI

"Süne Eurygaster Spp Zararı Görmüş Buğdaylara Farklı Seviyelerde Pelemir Ürünleri Cephalaria Syriaca Spp Uygulamasının Ekmekçilik Kalitesi Üzerine Etkisi", Araştırmacı, Bayburt Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi, Tamamlandı, 01.07.2009-31.12.2010, 9000 TÜRK LİRASI

Profil sayfasında yer alan akademik özgeçmiş bilgileri YÖKSİS tarafından sağlanmaktadır.
2017 Yardımcı Doçent Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Bayburt Üniversitesi
2010 - 2016 Doktora Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Atatürk Üniversitesi
2009 - 2017 Araştırma Görevlisi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Bayburt Üniversitesi
2008 - 2010 Yüksek Lisans Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Atatürk Üniversitesi
2004 - 2008 Lisans Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi