TRT Erzurum Radyosunda 'Bayburt Üniversitesinde Uzaktan Eğitim ve Uygulamaları' Başlıklı Söyleşi Yapıldı
TRT Erzurum Radyosunda yayınlanan ‘Doğunun Sesi’ programında, ‘Bayburt Üniversitesinde Uzaktan Eğitim ve Uygulamaları' başlıklı bir söyleşi gerçekleştirildi.

Canlı bağlantı yöntemi ile gerçekleştirilen söyleşiye, Bayburt Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Gürkan Yıldırım katıldı.

Programın sunucusu Yıldıray Yıldız tarafından yöneltilen; uzaktan eğitimden ne anlamalıyız, uzaktan eğitim süreci son zamanlarda nasıl gelişti, uzaktan eğitimin üstün yönleri ve sınırlılıkları nelerdir, acil uzaktan eğitim kavramı ve bu kavramla kastedilen nedir, Bayburt Üniversitesinde uzaktan eğitim süreci nasıl devam ediyor, salgın sonrasında karma öğrenme süreçlerine yönelik planlar nelerdir gibi sorular, Doç. Dr. Yıldırım tarafından cevaplandırıldı.

Doç. Dr. Yıldırım; Bayburt Üniversitesinde salgın sürecine dair alınan tedbirler, uzaktan öğretim faaliyetleri ile öğrenci ve öğretim elemanlarına sağlanan destekler hakkında da bilgi verdi. Bayburt Üniversitesinin, sahip olduğu teknolojik alt yapısı sayesinde uzaktan eğitime hızlı bir şekilde başladığını ifade etti. Üniversitede gerçekleştirilen önemli alt yapı çalışmalarıyla uzaktan eğitim sürecinin sıkıntı yaşanmadan, başarılı bir şekilde yürütüldüğünü söyledi. Bu tür tecrübelerin, ilerleyen yıllarda gündeme gelecek olan karma öğrenme uygulamalarına da ciddi bir alt yapı oluşturacağını vurguladı. Bu kapsamda, Bayburt Üniversitesinin karma öğrenme uygulamalarına en hazır üniversitelerden biri olduğunu belirtti.