Mobile Logo Uygulamalı Bilimler Fakültesi

Uygulamalı Bilimler Fakültesi

Türk Tarih Müzesi ve Parkı Tanıtımı

Etimesgut Belediye Başkanlığınca tasarlanan ve yapımı tamamlanan Türk Tarih Müzesi ve Parkı 29.08.2021 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlamıştır.

Türk Tarih Müzesi, Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ahmet TAŞAĞIL’ın Başkanlığında oluşan bilim kurulu tarafından, projenin her aşaması tarihi bilimsel veriler esas alınarak yapılan bir çalışmadır.

Türk Tarih Müzesi; Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Türk çocuğu atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.” veciz sözü şiar edinilerek yapılmıştır.

Türk Tarih Müzesi’nde Türk ve Dünya tarihine yön vermiş tarihi olaylar ve kişiler, çağdaş müzeciliğin gereklilikleri olan sunum ve anlatım yöntemlerinden heykeller, panoramik resimler, rölyefler, yazıt replikaları ve kompozisyon alanları ile yaklaşık 6 bin metrekare kapalı alan, 52 bin metrekare açık alan olmak üzere toplamda 58 bin metrekare alanda sergilenmektedir. Ayrıca Müzede 650 kişilik konferans salonu, 40 bin adetlik Türkoloji kütüphanesi ile birlikte 100 bin E-Kitap dijital veri ağı, sergi salonu, hediyelik eşya reyonu, kafeterya ve Türkiye’nin en büyük Otağı bulunmaktadır.

Türk Tarih Müzesi; Gelecek kuşaklara milli tarih şuurunun öğretilmesini, ziyarete gelecek olan öğrencilerimizin tarihi görerek, dokunarak, hissederek öğrenmesini, Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak kadroların yetiştirilmesine ve Büyük Türkiye’nin inşasına katkı sağlamayı hedeflemektedir.

Türk Tarih Müzesi ve Parkını ücretsiz olarak görebilmek, E-Katalog ve randevu için aşağıda belirtilen iletişim kanallarından bilgi alınabilmektedir.

E-Mail: turktarihmuzesiveparki@etimesgut.bel.tr

Web : www.turktarihmuzesiveparki.com