Üniversite Takımlarının Yarıştığı ÜniLig'de 154 Üniversiteyi Geride Bıraktık
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun himayelerinde düzenlenen 2021/2022 Üniversiteler Ligi (ÜniLig) sıralamasına göre 187 üniversite arasında 33. sırayı elde eden Üniversitemiz, zirve yürüyüşünü sürdürdü.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu 2021/2022 ÜniLig raporuna göre geçtiğimiz sezon 38 spor dalında 187 üniversite ve bu üniversitelere bağlı 1345 takım yarıştı. 14.823 sporcunun ter döktüğü ligde toplamda 1030 madalya dağıtıldı. Üniversitemiz 3 altın, 2 gümüş ve 5 bronz olmak üzere toplamda 20 madalya ile 33. sırayı elde ederek 154 üniversiteyi geride bırakma başarısı gösterdi.

ÜniLig başarısı ile 'Şampiyonların Üniversitesi' vizyonu arasında bağ kurarak raporu yorumlayan Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen, "Üniversitemizi bir spor ekolü haline getirmek için seferberlik niteliğinde bir dönüşüm hareketi başlattık. Dönüşüm süreçleri genellikle hazırlık evresi biçiminde oldukları için başarının ilk etapta hedeflenmediği dönemleri ifade ederler. Fakat biz dönüşürken başaran bir üniversite olarak az zamanda büyük atılımlar yaptık. Altyapı ile insan gücünü, ortak misyonda ve vizyonda bir kılınca, başarı kendiliğinden kültürleşti. Üniversitemizin hedefi belli; 2012/2013 sezonuyla başlayan ve 10. yılını dolduran lig tarihinde sürekli yükselen Üniversitemiz, ikinci 10 yıllık periyotta ilk 10'da olma hedefine emin adımlarla yürüyecek." ifadelerini kullandı.