Zoonoz Hastalıklar -Gıda Güvenliği ve Gıda İsrafı Eğitimi
Bayburt Üniversitesi ile  Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Bayburt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerine Zoonoz hastalıklar, Gıda güvenliği ve gıda israfı konuları hakkında 03.12.2021 tarihinde eğitim verildi.
Bayburt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Bülent BAYRAKTAR koordinatörlüğünde gerçekleştirilen eğitimde Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Tahsin UZUN tarafından Zoonoz Hastalıklarla ilgili olarak nasıl bulaştığı, belirtilerin nasıl ortaya çıktığı, tedavi ve korunma yöntemlerinin neler olduğu anlatıldı. Gıda Mühendisi Nihan ERDOĞ tarafından ise güvenilir gıda, gıdaları satın alırken dikkat edilmesi gerekenler, muhafaza şartları ve gıda israfı konularında bilgi verildi.
Verilen eğitimle ilgili olarak İl Tarım ve Orman Müdürü Selami ERSEN tarafından üniversitemizle birlikte ortaklaşa çalışmaların devam edeceği, iş hayatına girmeye hazırlanan öğrenciler için bu tarz eğitimlerin faydalı olacağı belirtildi.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Savaş BÜLBÜL konuşmasında, öğrencilerimizin mesleki ve kişisel gelişimlerini her zaman ön planda tuttuklarını ve bu yöndeki faaliyetlerin sayısının giderek artacağını, önemli çalışmalar gerçekleştirileceği belirtildi.