TÜMÜ
Duyuru : Bakü’de Korkut Ata’dan Günümüze Aşıklık Geleneği Sempozyumu Düzenlendi
3 Mart 2017 Cuma
Konum : .

“Korkut Ata’dan Günümüze Aşıklık Geleneği” adlı sempozyum, Bayburt Üniversitesi, Yunus Emre Enstitüsü ve Bakü Devlet Üniversitesi ortaklığı ile 28 Şubat - 1 Mart 2017 tarihleri arasında Azerbaycan’ın Bakü şehrinde düzenlendi.

Sempozyum, Azerbaycanlı sanatçı Novruz Novruzlu’nun ‘Dede Korkut’ gösterisi ile başladı. Açılış konuşmalarını Bakü Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abel Meherremov, T.C. Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Azerbaycan Milletvekili Hikmet Babaoğlu, TDK Başkanı Prof. Dr. Mustafa S. Kaçalin, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Süleyman Çiğdem, Kazakistan Korkut Ata İlmi Araştırmalar Enstitüsü Müdür Yardımcısı Şırınbek Koybalıyev, Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Folklor Enstitüsü Müdürü Muhtar İmanov ve Bakü Yunus Emre Enstitüsü Müdürü İbrahim Yıldırım yaptılar.

Kazakistan ve Kırgızistan’dan gelen sanatçılar tarafından icra edilen kısa bir müzik gösterisinin ardından toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

12.00’de açılış oturumu ile bildiri sunumlarına geçildi. 17.15’e kadar devam eden oturumların ardından Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan ve Kazakistan’dan katılan sanatçılar tarafından bir müzik gösterisi icra edildi. Bu gösteride ülkemizi Bayburtlu sanatçılarımızdan Âşık Süphani temsil etti.

1 Mart’taki oturumlar 10.00 ile 11.100 saatleri arasında yapıldı. Prof. Dr. Ali Berat Alptekin’in başkanlığında sempozyumun kapanış ve değerlendirme toplantısı yapıldı. Sempozyuma katılan bilim adamları, sempozyum ve sunulan bildiriler hakkında kısaca görüşlerini beyan ettiler. Değerlendirme toplantısının ardından katılımcılara katılım belgeleri verildi.

28 Şubat - 1 Mart tarihlerinde 4 oturum halinde düzenlenen bu sempozyumda Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan ve Kazakistan’dan 42 bilim adamı bildiri sundu. Sempozyuma üniversitemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Süleyman Çiğdem, Doç. Dr. Hamdi Güleç, Yrd. Doç. Dr. Ferdi Güzel ve Yrd. Doç. Dr. Turgay Kabak birer bildiri ile katıldılar.

Üniversitemizin ortaklığı ile gerçekleştirilen bu önemli sempozyum, Dede Korkut araştırmalarına ve Türk dünyasının yakınlaşmasına büyük bir katkı sağladı.

Tekil Ziyaret : 944
Toplam Ziyaret : 4819