"Zoraki Tabip" Üniversitemizde İş Başındaydı
Ahmet Vefik Paşa'nın yazdığı, Emrah Çılgı'nın yönettiği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen Zoraki Tabip adlı klasik oyun, Başkanlığımız bünyesinde faaliyet gösteren Öğrenci Konseyimizin katkılarıyla Üniversitemizde öğrencilerle buluştu.

Şehit Mustafa Karasakal Tiyatro Salonunda sahnelenen oyun, Türk tiyatrosunun güzide örneklerinden birinin çağdaş doğaçlamalarıyla yorumlandı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının başarıyla sahnelediği oyun, seyircisini içine çekerek tüm salonun ambiyansını doldurdu. Yer yer büyük kahkahalara vesile olan performanslar büyük beğeniyle karşılanırken, oyunun sonunda tüm aktör ve aktrisler ayakta alkışlandı. Üç perdelik uyarlama oyunu performanslarıyla etkileşimli bir sanata dönüştüren sanatçılara oyun sonunda çiçek takdim eden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan, geçtiğimiz hafta gerçekleşen Tiyatro Günlerine atıfla bir sanat sahnesine dönüşen Tiyatro Salonumuzun seçkin eserlere ev sahipliği yapmaya devam edeceğini söyledi. Komedinin farklı tonlarıyla bir resitalin yaşandığı gece, Üniversitemiz üst yönetimi ile oyuncuların yer aldığı hatıra fotoğrafıyla son buldu.