Mobile Logo İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Güvenli Şehrin Huzurlu Üniversitesi
2023-2024 Bahar Yarıyılı Pedagojik Formasyon Başvurusu

Fakültemizin Değerli Öğrencileri;

 

29.12.2022 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında öğretmen yetiştiren fakülteler dışında formasyon eğitimi alınabilen alanlarda örgün eğitime devam eden öğrencilere eğitim-öğretim süresi içinde pedagojik formasyon eğitimi verilmesine karar verilmiştir. Bu kapsamda Üniversitemiz Senatosu tarafından 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Bahar yarıyılında Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu’nun 20.04.2014 tarihli ve 9 sayılı “Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları” uyarınca formasyon eğitimi alabilecek alanların, 2. 3. ve 4. sınıflarında okuyan öğrencileri aşağıda belirtilen formasyon derslerini alabilmelerine karar verilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu’nun 20.02.2014 tarihli ve 9 sayılı ekinde yer alan listeye göre Fakültemizin; İktisat, İşletme, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Maliye ile Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü öğrencileri formasyon eğitimi alabilecektir.

Formasyon eğitimine ilişkin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenen ders müfredatı, ders içerikleri, Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları ve formasyon eğitimi açıklamaları aşağıda verilmiştir.  Formasyon eğitiminin yürütülmesine ilişkin uygulamalar Fakültemizin web sayfasında duyurulacak olup öğrencilerimizin web sayfamızı takip etmesi gerekmektedir. 

Öğrenciler 2023-2024 Eğitim Öğretim Bahar yarıyılında formasyon dersleri almak için kayıtlı oldukları akademik birime (Bölüm Başkanlığına); aşağıda yer alan dilekçeyi danışmanı ile doldurduktan sonra 19 Şubat 2024 - 21 Şubat 2024 tarihleri arasında şahsen başvurmaları gerekmektedir. Belirtilen tarih dışında ve farklı yollarla gönderilecek belgeler işleme alınmayacaktır.

 

 

 

YÖK Pedagojik Formasyona Yönelik Bilgilendirme için tıklayınız.

YÖK Pedagojik Formasyon Eğitiminin Uygulanmasına Dair Muhtemel Sorular ve Cevapları için tıklayınız.

Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları için tıklayınız.

Pedagojik Formasyon Alınması Gereken Dersleri için tıklayınız.

Pedagojik Formasyon Ders İçeriği için tıklayınız.

Pedagojik Formasyon Ders Programı için tıklayınız.

 

Pedagojik Formasyon Ders Müfredatı için tıklayınız.

Pedagojik Formasyon Başvuru Dilekçesi için tıklayınız.

Yayın Tarihi: 
Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük MEtin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yukarı