Mobile Logo Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Aşçılık Programımız Uygulama Mutfağı Açıldı
Meslek Yüksekokulumuz Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü bünyesinde faaliyet gösteren Aşçılık Programının uygulama dersleri için dünya lezzetlerinin hazırlanabileceği bir konseptte tasarlanan aşçılık mutfağı, üst yönetimimizin katıldığı törenle açıldı. Mutfak, açılışa özel olarak Türk Mutfağı lezzetlerini sundu.

Açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mutlu Türkmen, mesleki eğitimin öğrencilerimizin potansiyellerini ortaya çıkarmada ve ülkemizin kalifiye ara elamana olan ihtiyacını karşılama hususunda önem arz ettiğini belirtti. Meslek Yüksek Okullarımızda verdiğimiz eğitimlerin mümkün olduğunca uygulamalı olduğuna dikkat çeken Rektörümüz Türkmen,  öğrencilerimizin mesleki hayatlarında kullanacakları önemli tecrübeleri biriktirmelerinde  uygulama alanlarının çok büyük katkısının olduğunu söyledi. Rektörümüz Türkmen, "Bugün hizmete açtığımız uygulama mutfağının da  öğrencilerimize önemli tecrübeler katmasının yanında gastronomi alanında da üniversitemizi ileriye taşıyacağından şüphemiz yoktur." dedi. Mutfağın üniversitemiz ve öğrencilerimiz için hayırlı olmasını dileyen Rektörümüz Türkmen, emeği geçen akademisyenlerimize ve personelimize teşekkür etti. Açılış sonrası öğrencilerimizin mutfakta yapmış oldukları yemeklerin tadımını yapan Rektörümüz Türkmen, sunum alanlarını gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Ceyhan da, kurulan iki profesyonel mutfağın Dünya Mutfağından lezzetlere yönelik aşçılık eğitimi için gerekli bütün donanıma sahip olduğunu ve aynı anda 48 öğrencimize hem teorik hem de uygulama eğitimi verilebilecek kapasiteye sahip olduğunu söyledi. Destekleri için Rektörümüz Türkmen’e ve emeği geçen daire başkanlıklarına, akademik ve idari personele teşekkür eden Ceyhan, sahip olduğumuz imkanları en iyi şekilde değerlendireceğimizi belirtti.

Açılışa Rektörümüz Türkmen ile birlikte, Üniversitemiz üst yönetimi, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.