Mobile Logo Lisansüstü Eğitim Enstitüsü

Tez Savunma Sürecindeki Öğrencilerimizin Dikkatine!
1-Tez savunma sonrasında öğrencilerimizin tezlerinini Tez Yazım Kılavuzuna göre incelettirilmesi ve şekil ve içerik yönünden  eksikliklerin giderilesi için Enstitümüz lisansustu@bayburt.edu.tr adresine Konu kısmına öğrencinin isim soyisim yazılmalıdır.
Enstitü tarafından incelemesi sonrası tezleri  olumlu bulması halinde ancak tezlerin baskısının yapılabileceği husularında azami dikkat etmeleri gerekmektedir.

2-Ayrıca Tez savunma sınavı tarihinden itibaren tezlerin 1 ay içinde  tamamlanması,
2-Tamalayamayanların 1 ay bitmeden bir dilekçe ile Enstitü Yönetim Kurulu'nun uygun görmesi halinde 1 ay daha süre uzatılabileceği,
3-Tezin enstitü tarafından incelenmesi 5 iş günüdür,
4-Tezin yzım kılavuzuna uygun olduğu tespit edilince 1 adet çıktısı alınarak enstitüye teslim edilecek olup değerlendirme süreci azami 3 iş günüdür.
5 B
u süreler zarfında tezini Yazım kılavuzuna uygun bir şekilde tamamlanmış olarak teslim etmeyen öğrencilerin  Lisansüstü Yönetmeliğini 33.maddesi gereğince  ilşiği kesilecektir.

Öğrencilerimizin mağduriyet yaşamamaları için  zikredilen hususlara azami  derecede riayet etmeleri önemle duyurulur.

Not:Savunma sonrası, jüri "KABUL ONAY TUTANAĞI"  en az bastırılması gereken tez sayısıs kadar (5 adet)  ISLAK İMZA olarak her bir jüri üyesine  imzalattırlması unutulmamalıdır! Aksi halde tezler kabul edilmeyecektir.

Lisansüstü Yönetmelik

MADDE 33 – (1) Tez sınavında başarılı olmak ve enstitü tarafından belirlenen mezuniyet için gerekli diğer koşulları da sağlamak kaydıyla, yüksek lisans tezinin ciltlenmiş en az üç kopyasını tez sınavına giriş tarihinden itibaren bir ay içinde ilgili enstitüye teslim eden ve tezi şekil yönünden uygun bulunan yüksek lisans öğrencisine tezli yüksek lisans diploması verilir. Enstitü yönetim kurulu talep halinde teslim süresini en fazla bir ay daha uzatabilir.
Bu koşulları yerine getirmeyen öğrenci koşulları yerine getirinceye kadar diplomasını alamaz, öğrencilik haklarından yararlanamaz ve azami süresinin dolması halinde ilişiği kesilir.

Yayın Tarihi:   , Son Günc. Tarihi: