Mobile Logo Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Asım'ın Nesli V. Gençler Arası Öykü Yarışması
Gençlerin;  yazma  becerilerini  ortaya  çıkararak  edebiyat  alanına  ilgilerini  arttırmak,  kişisel  ve sosyal  gelişimini  desteklemek;  duygu,  düşünce,  hayal  dünyası  ve  gözlem  yeteneklerini  keşfetmek, Türkçeyi  doğru  ve  etkili  kullanmalarını  sağlamak  ayrıca  okuma  ve  yazma  alışkanlıklarını  geliştirmek amacıyla uygun görülecek "Bir Asrın Öyküsü", sloganlarıyla "Asım'ın Nesli V. Gençler Arası Öykü Yarışması" düzenlenecektir.

İstiklâl  Şairimiz Mehmet Âkif ERSOY'u  anmak,  gençlerin  şair Mehmet Akif ERSOY'un  edebi kişiliğini, milli mücadeledeki rolünü, vatanı ve milleti için yaptıklarını ortak tarih bilinciyle ele almasını sağlamak,  gençlere millî  birlik  ve  beraberliğimizin  sembolü  İstiklal Marşı'mızda  yer  alan  bağımsızlık, özgürlük ve hürriyet temalarının önemini hatırlatmak ve gençlerde milli bir bilinç oluşturmak amacıyla yarışma İstiklâl Şairimiz Mehmet Âkif ERSOY'a ithafen  gerçekleştirilen  yarışmanın  başvuruları  15 Şubat - 03 Mayıs 2024 tarihleri arasında gsbbiz.gsb.gov.tr adresi üzerinden yapılacaktır.

Kaytılım Şartları İçin Tıklayınız.