Bayburt Üniversitesinden Çevrim İçi Eğitim Semineri
Bayburt Üniversitesi tarafından ‘Erken Yaşta ve Zorla Evlilikle Mücadele’ ve ‘Kadına Şiddetle Mücadele’ konularında çevrim içi olarak iki farklı eğitim semineri düzenlendi.

Bayburt Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (BUKAM) tarafından gerçekleştirilen eğitim seminerleri COVID-19 salgını nedeniyle çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Bayburt Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hatice Keleş’in yaptığı eğitim seminerlerine konuşmacı olarak Bayburt Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarından Fatma Sezer katıldı.

COVID-19 tedbirleri kapsamında uzaktan bağlantı yöntemiyle gerçekleştirilen seminerlerde, ‘Erken Yaşta ve Zorla Evlilikle Mücadele’ ve ‘Kadına Şiddetle Mücadele’ konuları ele alındı.

Bayburt Üniversitesi öğrencilerinin de katılım sağladığı seminerlerin ilk oturumunda günümüzde erken yaşta ve zorla evliliğin Türkiye bölgelerine göre dağılımı, erken yaşta evlilik nedir, erken yaşta zorla evliliklerle nasıl mücadele edileceği hakkında bilgilendirme yapıldı. İkinci oturumda ise şiddetin tanımı, nelerin şiddet kapsamına girdiği ve şiddetle mücadele hususunda neler yapılması gerektiği hakkında  Öğr. Gör. Fatma Sezer tarafından katılımcılara bilgi verildi.