Mobile Logo Bayburt Üniversitesi

Bayburt Üniversitesi

Güvenli Şehrin Huzurlu Üniversitesi
Dört Külliye Tek Yürek: İlk Dersim Filistin
Üniversitemizde, Yükseköğretim Kurulu eşgüdümüyle tüm üniversitelerde düzenlenmesi kararlaştırılan “İlk Dersim Filistin” başlıklı farkındalık programı, okulumuzun dört külliyesinde de yoğun ilgi gördü. Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Aktaş Sivlim’in sunumuyla gerçekleştirilen etkinlik; öğrencilerden akademisyenlere, idari personelden yerel paydaşlara kadar geniş bir katılımcı kitlesi tarafından takip edildi. 
Filistin’de yaşanan insani dram, düzenlenen programda gündeme taşındı. Etkinlik boyunca yapılan sunum ve paylaşılan görseller, özellikle gençlerin adaletsizlikler karşısında daha güçlü bir empati kurmalarını sağladı. Filistin halkının maruz kaldığı acılar üzerinden insan haklarının evrensel önemi hatırlatılırken, ortak bir dayanışma bilincinin gerekliliği sık sık vurgulandı. Katılımcılar, programın ilerleyen bölümlerinde yaşadıkları duygusal yoğunlukla birlikte, insanlık ailesinin bir parçası olarak üzerlerine düşen vicdani sorumlulukları yeniden değerlendirdi.
Dört külliyede de gerçekleştirilen programlar, sabah saat 10.00’da Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda başladı; 11.30’da Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonu’nda, 13.00’te Aydıntepe Konferans Salonu’nda ve 15.00’te Demirözü Konferans Salonu’nda devam etti. Her oturumda salonları dolduran öğrenciler ve akademisyenler, Filistin meselesinin tarihsel arka planını, güncel boyutlarını ve uluslararası hukuk perspektiflerini ele alan sunumu dikkatle takip etti.
Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen, “Filistin meselesi  bir coğrafyanın değil, tüm insanlığın vicdanında derin bir yaradır. Düzenlenen bu anlamlı program, bizlere acıların karşısında sessiz kalmamamız gerektiğini bir kez daha hatırlatmıştır. Üniversiteler; bilginin üretildiği, gençlerin hayata hazırlandığı mekânlar olmanın ötesinde, adaletin ve insanlık onurunun savunulduğu kutsal alanlardır. Öğrencilerimizin, akademisyenlerimizin ve çalışanlarımızın bu duyarlılığı göstermesi, geleceğe dair umutlarımızı güçlendirmektedir. Bayburt Üniversitesi olarak, haksızlık karşısında susmayan, mazlumların yanında yer alan bir duruşu daima sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı. Rektörümüz Türkmen, sunumları gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Aktaş Sivlim’e teşekkür ederek, ortaya koyduğu hassasiyetin öğrenciler için büyük bir değer taşıdığını vurguladı.
Yayın Tarihi:   , Son Günc. Tarihi: 
Yukarı