Enstrüman Eğitimleri



Enstrüman eğitimi, bireysel çalışmaların önem kazandığı bir alan olmasının yanı sıra müzik teorisi, müzik tarihi, nota okuma ve müzikal genel kültür gelişiminin de içermektedir.

Enstrüman Eğitimin Amacı : Enstrüman eğitimi, bireysel çalışmaların önem kazandığı bir alan olmasının yanı sıra müzik teorisi, müzik tarihi, nota okuma ve müzikal genel kültür gelişiminin de aynı önem ve ciddiyetle ele alınmasını gerektirmektedir. “Bireyi müzik okur yazarı haline getirmek, temel müzik prensiplerinin öğretimi ile enstrümanda hakimiyet sağlamak, ileri seviyede icracılar yetiştirmek.” Akademiden olarak önemle üzerinde durduğumuz eğitim modeli; öğrencilerimizin, enstrümanındaki teknik ve teorik gelişimini doğru yürütmesi ve sağlıklı bir şekilde geliştirebilmesi, öğretmenlerimizin bire bir kontrolü altında çalışmalarını yürütmesi paralelinde; genel teorik derslerle de destekleyerek sağlam temeller üzerine inşa edilmesi şeklindedir.
Enstrüman Eğitimin Faydaları *Sosyalleştirir Enstrüman çalmak, sosyalleşmenin en eğlenceli yollarından biridir. Öğrenme sürecinden öğrendiklerini sergileme sürecine kadar yeni insanlarla tanışma imkanı sunar. * Beyni Çalıştırır Enstrüman çalarken, beynin birçok bölümü aynı anda harekete geçer. * Disiplin Getirir Enstrüman öğrenmeye çalışmak, zaman ve meşakkat gerektirir. Bu iş için adım atıldığında belirli bir düzende pratik yapmak için ona özel zaman ayırmak gerekir. Bu da hayata düzen ve disiplin getirir. * Öz Güven Geliştirir Enstrüman çalmayı öğrenmek, kendini eleştirmeyi ve etraftan gelen eleştirileri kabul etmeye yardımcı olur. Kişilik için olumlu bir değişim sağlar, güven kazandırır. * Dışavurum İmkanıdır Enstrüman çalmayı öğrenmek, iyi ya da kötü duygusal durumların dışa vurulması için en güzel yöntemdir. Kötü duyguları vücuttan atar, iyi duygularla güzel besteler yaratılır ve çevreye mutluluk hissi verilir. * Stresi Uzaklaştırır Enstrüman çalarak, ruh ve beden güzel bir iş ile meşgul edilir ve olumsuz düşüncelerden uzaklaşılır. * Odaklanma Problemine İyi Gelir Enstrüman çalarken iyi bir odaklanma süreci içinde olmak gerekildiği için bir süre sonra odaklanma problemleri varsa bunu aşmaya yardımcı olur. * Sürekli Bir Gelişim Sürecidir Enstrüman çalmaya başlamak, sürekli yeni bir şeyler öğrenmek için bir sürece adım atmış olmak demektir. Bu süreçte yeni bilgiler öğrenilir ve beyin canlı tutulur. * İnce Düşünceli Olmayı Sağlar Enstrüman çalarak daha detaylı düşünmeye ve estetik özelliklere daha çok değer vermeye başlanılır. Yaratıcı bir düşünme yapısı oluşturulur.
Enstrüman eğitimine başlarken enstrüman tercihi nasıl yapılmalıdır?
Müziğe ilgi duyan ve bu alanda eğitim almak isteyen bireyin, “hangi enstrümanı çalmayı istediği”nin bilinmesi önemlidir. Bu tercihin ifade edilmesi, bireyin kendisi tarafından ya da-yaşının küçük olması durumunda- genellikle ailesinin fark etmesi ile gerçekleşir. Tercih edilen, ilgi duyulan enstrüman için; bireyin öncelikle fiziksel özelliklerinin uyumlu olması gerekmektedir (tuşlu çalgılar için el – kas, nefesliler için ağız yapısı vb. uygunluğu gibi). Enstrüman eğitimine başlamak için çıkılacak yolda, eğitimcilerin yol göstericiliği önemli rol oynar

Enstrüman Eğitimleri Çeşitleri:
1-Keman Eğitimi
2-Bağlama Eğitimi 
3-Piyano Eğitimi
4-Gitar Eğitimi
5-Çello Eğitimi
6-Bateri Eğitimi
7-Klarnet Eğitimi
8-Yan Flüt Eğitimi

 
Yayın Tarihi: 
Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük MEtin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yukarı