YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansına Katıldık
Yükseköğretim Kalite Kurulunun (YÖKAK) yükseköğretimde kalitenin iyileştirilmesi ve içselleştirilmesi amacıyla 25-26 Nisan tarihlerinde Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlediği 2024 Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansına (ICQA) Üniversitemizi temsilen Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Rektör Yardımcımız ve Yönetim Temsilcimiz Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan ve Kalite Koordinatörümüz Doç. Dr. Esmeray Alacadağlı katıldı.

Itrî Kongre ve Kültür Merkezinde YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın katılımıyla gerçekleşen konferansta 2024 yılının kalite gelişmelerini takip eden Kalite Yönetim Heyetimiz, geçtiğimiz gün takdim edilen ISO 9001:2015 kalite akreditasyon sertifikasının verdiği güvenle tebrikleri kabul etti. Yakın zaman içinde YÖKAK tarafından gerçekleştirilecek olan dış denetim öncesinde, denetimi başarıyla tamamlayarak 5 yıllık akreditasyon hakkı kazanan üniversitelerin temsilcileriyle görüş ve tecrübe alışverişinde bulunan Kalite Yönetim Heyetimiz, Entegre Kalite Yönetim Sistemimizin gelişimi için bir dizi üst düzey temasta da bulundu. Konferansın verimliliği üzerine açıklama yapan Rektörümüz Türkmen, "Çağımızın en önemli kurumsal gelişim ve ölçüm parametresi olan kalitede güveni, bütünleşik gelişimi ve yönetişimi önceleyen bir sistem inşa ediyoruz. Katettiğimiz mesafe ve ISO 9001:2015 akreditasyon sertifikasının verdiği güvenle YÖKAK'ın dış denetimine hazırlanıyoruz. Türkiye'nin saygın üniversitelerindeki başarı hikayelerinin öncüleri ile doğrudan etkileşim kurma fırsatı bulduğumuz bu önemli konferans, kalite vizyonumuza derinlik ve zenginlik kazandıran temaslara vesile oldu. YÖK Başkanımıza, YÖKAK Başkanımıza ve tüm katılımcılara teşekkür ediyor; başarılı üniversitelerimizi tebrik ediyorum." dedi.