Mobile Logo Eğitim Fakültesi

Özel Öğrenci Başvuru Duyurusu

2022-2023 GÜZ DÖNEMİ ÖZEL ÖĞRENCİ BAŞVURULARI

2022- 2023 Eğitim- Öğretim Yılı Güz Döneminde, Yükseköğretim mevzuatında yer verilen “özel öğrenci” statüsünde “ Bayburt Üniversitesi Özel Öğrenci Yönergesi” si kapsamında başka bir yükseköğretim kurumundan eğitim almak isteyen Fakültemiz öğrencileri özel öğrenci başvurusunda bulunabilirler.

Özel öğrenci başvurusunda bulunacak öğrencilerimiz, başvuru formunu (Ek) bilgisayar ortamında doldurup güncel tarihli transkriptleri ve ilgili üniversitede gitmek istediği programa ait onaylı müfredat ve ders içerikleri ile 8 Ağustos 2022-12 Ağustos 2022 tarihleri arasında mesai bitimine (17.00) kadar başvuru yapmaları gerekmektedir. Öğrencilerimiz başvurularını ilgili bölüm sekreterlerine şahsen ya da posta yolu ile yapacaklardır. E-posta yoluyla ve belirtilen tarihler dışında yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

1.      Güncel Tarihli Transkript ( Disiplin cezası almadığına dair bilgi içermelidir.)

2.      Mazeretine İlişkin Belgeler (Yönerge 4/1(a); 4/2)

3.      İlgili Üniversitede Gitmek İstediği Programa Ait Müfredat ve Ders İçerikleri (Yönerge 4/3)

NOT:

• İmza bulunmayan formlar işleme alınmayacaktır!
  • Başvurular aşağıda belirtilen “BAYBURT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ” ilgili maddesi çerçevesinde yapılacak ve değerlendirilecektir.

MADDE 4– (1) Özel Öğrencilik statüsünde başka bir Üniversitede eğitim alan/alacak olan öğrenciler için uygulama ilkeleri;

a) Öğrencilerin, başvuru dilekçeleri ile birlikte;

1) (Değişik: Sen.29.9.2021/2021-126) Özel durumlar nedeni ile yapılacak başvurularda; son 3 ay içerisinde düzenlenmiş ve aşağıdaki durumları içerir mazeret belgesini/belgelerini bağlı bulundukları birime sunmaları gerekir.

a) Öğrencinin, sağlık sorunlarından dolayı birinci derece aile üyelerinden birine bakmakla yükümlü olduğunu bildirir belgesini,

b) Maruz kaldığı darp, şiddet gibi fiiller sebebiyle öğrenimini Üniversitede devam ettirmesinin mümkün olmadığına ilişkin özel durumu bildirir belgesini,

b) Öğrencinin, karşı üniversitede eğitim alacağı dönemler ve bu dönemlere ait derse/derslere ilişkin ilgili birimin yönetim kurulu kararı gerekir. Ayrıca öğrenciler, kabul edildikleri her dönem için ilgili dönem başlamadan önce karşı Üniversitede açılan derslerden almak istedikleri dersler ile ilgili birimine başvuru yapması gerekir.

c) (Değişik: Sen.29.9.2021/2021-126) Özel Öğrencilik başvurusunun kabul edilmesi için; ilgili birime ait yönetim kurulunun olumlu görüşü doğrultusunda Üniversitemiz Senatosu kararı ile karşı Üniversiteye ait karar gerekir. Üniversitemiz Senatosunun kararı ile karşı Üniversiteye ait kararın olumlu olması halinde, Öğrencinin Bayburt Üniversitesindeki öğrencilik hakları devam eder ve özel öğrenci statüsünde eğitim aldığı kurumun diplomaya yönelik öğrencilik haklarından yararlanmadan karşı üniversitede eğitim alır.

ç) Özel öğrenci statüsünde alınan derslere ilişkin başarı notlarının Üniversitemizdeki karşılıkları, ilgili birimin yönetim kurulu kararı ile belirlenir.

d) Özel öğrenci statüsünde eğitim alan öğrenci aynı dönemde Üniversitemizde kayıtlı olduğu programdan da ders alabilir; bu durumda, özel öğrenci statüsünde aldığı ders/derslerin kredileri ile kendi programında aldığı ders/derslerin kredileri toplamı, Üniversitemiz Senatosu’ nun belirlediği üst sınırı aşamaz.

e) Özel öğrencilik süresi, öğrenim süresinden sayılır.

f) Özel öğrenciler, özel öğrencilik dönemleri boyunca Bayburt Üniversitesindeki öğrenim ücretini/katkı payını ödemeye devam ederler.

g) (Ek: Sen.27.11.2019-188/15) Eğitim hayatı boyunca karşı üniversitede eğitim alan/alacak öğrenciler; ilgili üniversitenin müfredatlarını tamamladıkları ve mezuniyet aşamasına geldiklerinin bildirilmesi halinde, intibak işlemleri yapılırken; programın müfredatı değil programın yeterlilikleri dikkate alınarak başarılı olduğu tüm dersler kredi/ECTS’leri ile sayılır ve mezuniyet işlemleri yapılır.

ğ) (Ek: Sen.29.9.2021/2021-126) Özel öğrencilik başvurusu için; Öğrencinin Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümleri gereğince disiplin cezası almamış olması gerekir.

4) (Ek: Sen.30.06.2021-56/07) Özel öğrencilik imkânından bir program süresince en fazla iki dönem yararlanılır. Bu süre, öğrencinin talebi ve ancak aşağıdaki şartlar çerçevesinde Yükseköğretim Kurulunun kararıyla uzatılabilir:

a) Öğrencinin, Üniversitemize kayıt yaptırmasından sonra Bayburt ilinde tedavisi mümkün olmayan ciddi bir hastalık teşhisi konulduğunun ya da var olan hastalığın ilerlediğinin devlet hastanesi veya devlet üniversitesi hastanesinden almış olduğu sağlık kurulu raporu ile belgelemiş olması.

b) Öğrencinin, maruz kaldığı darp, şiddet gibi fiiller sebebiyle öğrenimini Üniversitede devam ettirmesinin mümkün olmadığına ilişkin üniversite yönetim kurulunun teklifinin olması.

BÖLÜM SEKRETERLİKLERİ

Dahili No:2064
3.Kat 310 Nolu Oda

EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık A.B.D.

MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ
Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı